Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Προετοιμασία πλειστηριασμών από ορισμένες τράπεζες

Στο σφυρί βγάζει η Τράπεζα Πειραιώς την κύρια κατοικία μέλους της ΕΚΠΟΙΖΩ
Παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις των εκπροσώπων των τραπεζών ότι δεν ενδιαφέρονται να μετατραπούν σε μάντρες ακινήτων, αρχίζουν και αυξάνουν οι περιπτώσεις που ορισμένα πιστωτικά ιδρύματα επισπεύδουν αναγκαστική εκτέλεση ακόμα και εναντίον της κύριας κατοικίας οφειλετών
Σε πρώτη φάση, συγκεκριμένες τράπεζες βγάζουν στον πλειστηριασμό ακίνητα που δεν προστατεύονται από την αναστολή μέχρι τις 31/12/2013. Υπενθυμίζουμε ότι έχουν ανασταλεί οι πλειστηριασμοί α) όλων των ακινήτων, εφόσον η οφειλή είναι κάτω από 200.000 ευρώ σε πιστωτικό ίδρυμα και β) της κύριας κατοικίας, ανεξάρτητα από την ιδιότητα του πιστωτή ή του οφειλέτη και του δανειακού υπολοίπου, αρκεί η αντικειμενική της αξία να μην υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο α΄ κατοικίας προσαυξημένο κατά 50%.

Η αντικοινωνική όμως συμπεριφορά των τραπεζών δε σταματά εδώ. Πιο συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς επισπεύδει πλειστηριασμό κύριας κατοικίας μέλους της ΕΚΠΟΙΖΩ αύριο, 24.7.2013, στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα. Η ΕΚΠΟΙΖΩ είχε στείλει επιστολή τόσο στην τράπεζα όσο και στο συμβολαιογράφο από τις 4.7.2013, είχε λάβει μάλιστα την έγγραφη διαβεβαίωση του συμβολαιογράφου ότι δε θα διενεργήσει τον πλειστηριασμό αφού αποδεικνύεται από δημόσια έγγραφα ότι πρόκειται για την κύρια κατοικία του οφειλέτη. Μόλις όμως χθες, παντελώς καταχρηστικά, η τράπεζα απέστειλε εξώδικο στην ΕΚΠΟΙΖΩ και το συμβολαιογράφο, ενημερώνοντας ότι θα προχωρήσει κανονικά στον πλειστηριασμό, με αποτέλεσμα ο οφειλέτης – μέλος της ΕΚΠΟΙΖΩ να έχει χάσει την προθεσμία ανακοπής και αναστολής (5 εργάσιμες ημέρες πριν τον πλειστηριασμό).

Η ΕΚΠΟΙΖΩ:
Καλεί την Τράπεζα Πειραιώς να μην προχωρήσει στον πλειστηριασμό, δεδομένου ότι το ακίνητο προστατεύεται μέχρι την 31.12.2013.
Προσκαλεί τα μέλη της να δώσουν το παρών στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα στις 24.7.2013, ώρα 16.00, ώστε να σταλεί ένα δυναμικό μήνυμα κινητοποίησης και αγώνα ενάντια στη σκληρότητα και τις αυθαιρεσίες των τραπεζών.
Καλεί την Κυβέρνηση να παρατείνει την αναστολή των πλειστηριασμών τουλάχιστον για 3 ακόμα έτη.

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2013
Για περισσότερες πληροφορίες :
Αθήνα:  τηλ.   210 330.44.44,  e-mail:  info@ekpizo.gr
Θεσσαλονίκη: τηλ.2310257776, e-mail: ekpizothess@ekpizo.gr
Πάτρα: τηλ.  2610 222626,  e-mail: ekpizopatras@ekpizo.gr
Ιστοσελίδα: www.ekpizo.gr
Μοιραστείτε το

Δεν υπάρχουν σχόλια: