Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 53-61(ΕΦΗΒΩΝ)

Ο Πανεδεσσαϊκός "καθάρισε" στο β' ημίχρονο τον μαχητικό  Αετό Κιλκίς επικρατώντας με 53-61. 
Οι "πράσινοι"  εμφανώς επηρεασμένοι από το μακρύ ταξίδι σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, συνήλθαν στο δεύτερο μέρος και με όπλο την καλή τους άμυνα, κράτησαν τον Αετό στους 23 πόντους "καθαρίζοντας" το παιχνίδι. Το παιχνίδι θεωρητικά είχε ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες καθώς οι γηπεδούχοι επιζητούσαν νίκη με +26 προκειμένου να καταλάβουν αυτοί την πρώτη θέση του ομίλου.
Ο πρωταγωνιστής:
Όλοι οι παίκτες συνέβαλλαν στα μέγιστα για την ανατροπή του σκορ του ημιχρόνου και την επικράτηση τελικά των φιλοξενουμένων. Αυτός όμως που κράτησε την ομάδα στα δύσκολα και έδωσε την ώθηση για την αντεπίθεση ήταν ο Κληντσάρης. Η στατιστική του μαρτυρά του λόγου το αληθές καθώς παραλίγο να κατόρθωνε διψήφιο αριθμό σε τέσσερις κατηγορίες[23 πόντοι(9/11 2π., 5/6 1π.), 9 ασσίστ, 12 ριμπάουντ,  7 κλεψίματα, 2 λάθη]
Που κρίθηκε ο αγώνας: 
Στην εξαιρετική άμυνα του Πανεδεσσαϊκού στο β’ μέρος, αλλά κυρίως στο τελευταίο πεντάλεπτο, όπου οι γηπεδούχοι πέτυχαν μόλις 2 πόντους.
Ο αριθμός της ημέρας: 
Οι 14 ασσίστ των παικτών του Πανεδεσσαϊκού, οι περισσότερες εκ των οποίων στο β’ ημίχρονο. Ειδικά τις στιγμές που η μπάλα «έκαιγε» οι παίκτες της νικήτριας ομάδας είχαν την ψυχραιμία να δημιουργήσουν για τους συμπαίκτες τους, όταν οι γηπεδούχοι αναλώνονταν σε ατομικές προσπάθειες.
Ο αγώνας: 
Το ξεκίνημα του Πανεδεσσαϊκού ήταν μέτριο, με τον Αετό Κιλκίς να διατηρεί βραχεία κεφαλή στο 1ο δεκάλεπτο με 18-15. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Πανεδεσσαϊκού δεν εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που τους έδωσαν οι αντίπαλοι τους με αποτέλεσμα να εκδηλώνουν τις επιθέσεις τους με άστοχα περιφερειακά σουτ και να μείνουν πίσω στο σκορ με 30-22. Οι οδηγίες του Γιάννη Αναστασιάδη στο ημίχρονο φαίνεται ότι αφύπνισαν τους πράσινους οι οποίοι μπήκαν φουριόζοι στο β’ ημίχρονο καλύπτοντας τη διαφορά και προσπερνώντας στο σκορ δημιουργώντας διαφορά +4 στο 30ο λεπτό(43-47).  Στο σημείο εκείνο η αστοχία σε κάποιες εύκολες προσπάθειες δεν άφησε τη νικήτρια ομάδα να ξεφύγει με διαφορά ασφαλείας, που σε συνδυασμό με κάποια δύσκολα καλάθια των παικτών του Αετού έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι με το σκορ στο 53-54. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι παίκτες του Πανεδεσσαϊκού πέρασαν  «χειροπέδες» στους αντιπάλους τους και με ένα επιμέρους 0-7 έκαμψαν τελικά την αντίσταση τους και πέτυχαν δίκαια άλλη μία νίκη που τους εξασφάλισε την πρώτη θέση του Γ’ ομίλου του πρωταθλήματος εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΜ.  
Κριτική: 
Πιο πλήρης ομάδα ο Πανεδεσσαϊκός, παρά την κακή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου κατάφερε να κερδίσει έναν αξιόμαχο αντίπαλο.  Τυρπάνης και Χρήστου έδωσαν πολλές επιθετικές λύσεις και κέρδισαν πολλές αμυντικές μάχες κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τον Μυλωνά να «ξυπνάει» στο τελευταίο δεκάλεπτο και με επτά πόντους να οδηγεί εκ τους ασφαλούς την ομάδα στη νίκη. Πάλεψαν Τράπκος και Σίπκας κάτω από τα καλάθια με μεγαλύτερα κορμιά δίνοντας ανάσες στους συμπαίκτες τους, ενώ βοήθησαν όσο αγωνίστηκαν οι Στόμας, Παζάρκας και Τζώγας. Για ακόμη έναν αγώνα ο  Πανεδεσσαϊκός παρουσιάστηκε με τις βασικές απουσίες των Μπούζμπα, Παρίση, Γέργη    λόγω μαθητικών υποχρεώσεων.
Επόμενος αγώνας Κυριακή 01/12/2013 και ώρα 12:00 με αντίπαλο το Φ.Ο. Αριδαίας στο Δ.Α.Κ. Έδεσσας.
Τα δεκάλεπτα: 1ο(18-15), 2ο(12-07)30-22 ημίχρ., 3ο(13-25)43-47, 4ο(10-14)53-61 τελικό.
Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός (Αναστασιάδης): Καραγιάννης, Σίπκας, Στογιάννης, Στόμας, Παζάρκας, Τυρπάνης 10(1 τριπ.) , Τζώγας,  Χρήστου 12, Κληντσάρης 23(1 τριπ.),  Μυλωνάς 12(1 τριπ.), Τράπκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: