Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Στην Αθήνα το Καραβάνι Αλληλεγγύης για τις Σκουριές

Στην Αθήνα έφτασε τη Δευτέρα το Καραβάνι Αλληλεγγύης και Ενημέρωσης κατά της Εξόρυξης Χρυσού στη Χαλκιδική. Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα καλεί κάθε συλλογικότητα και πολίτη που αναγνωρίζει τον δίκαιο αγώνα ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη.
Μετά από το ταξίδι του σε Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και Λαμία τη Δευτέρα το Καραβάνι Αλληλεγγύης βρίσκεται στην Αθήνα.
Το Καραβάνι το Σάββατο βρισκόταν στην Κατερίνη και τη Λάρισα, όπου τα μέλη του καραβανιού ενημέρωσαν τους πολίτες για τις καταστροφικές συνέπειες από την εξόρυξη χρυσού στον τόπο τους. Την Κυριακή βρέθηκαν στο Βόλο, όπου τους επιφυλάχθη θερμή υποδοχή από το κόσμο, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε στο δίκαιο αγώνα για την ζωή, για τα δάση και το νερό. «Έναν αγώνα για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή».
Οι δράσεις του καραβανιού στην Αθήνα περιλαμβάνουν συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ στις 12.00 και συγκέντρωση στο Σύνταγμα, έξω από την βουλή στις 17.00. Επίσης, το «καραβάνι» θα επισκεφτεί τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καθώς και θα πραγματοποιήσει μια σειρά εξορμήσεων για μοίρασμα ενημερωτικού υλικού. Τέλος, οι γυναίκες της Χαλκιδικής θα πάρουν μέρος και στην διαδήλωση για την παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.  


Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: