Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Σε διαθεσιμότητα τίθενται εργαζόμενοι σε τρία ψυχιατρικά νοσοκομεία

Σε διαδικασία διαθεσιμότητας- κινητικότητας μπαίνουν γιατροί και εργαζόμενοι τριών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων της χώρας.
Συγκεκριμένα, σε διαθεσιμότητα θέτει ο υπουργός Υγείας  150 άτομα του ιατρικού προσωπικού στο Δαφνί και 80 στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης, ενώ τα σχετικά στοιχεία για το "Δρομοκαϊτειο" δεν έχουν γνωστά μέχρι αυτήν την στιγμή.
Η πρόεδρος των εργαζομένων του ΨΝΑ, Μ. Λουκέρη μιλωντας «στο Κόκκινο» (105,5), τόνισε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας κλήθηκαν από τον υπουργό Υγείας να καταθέσουν προτάσεις για διαθεσιμότητες και ενέταξαν σε αυτές τους εργαζόμενους του ΨΝΑ. Η κ. Λουκέρη ενημέρωσε του εργαζόμενους και αναμένεται να ζητήσουν αναλυτική πληροφόρηση από τους αρμόδιους στην Περιφέρεια Αττικής. Για τις εν κρυπτώ και αιφνιδιαστικές αποφάσεις αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του σήμερα διαμαρτυρόμενος ο διοικητής στο Δαφνί. Οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική συνέλευση στην πύλη του νοσοκομείου. 
Μιλώντας στο alterthess η εργαζόμενη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Σάσα Κοτζάστρατη τόνισε" Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν αυτό θα σημαίνει την αδυναμία λειτουργίας του νοσοκομείου. Ήδη το ΨΝΘ λειτουργεί οριακά, έστω και ένας να τεθεί στην διαθεσιμότητα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τόσο στην  λειτουργία του ΨΝΘ όσο και στην κοινότητα που εξυπηρετεί. Εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι στο ΨΝΘ ζούμε σε καθεστώς τρομοκρατίας, "σήμερα βγαίνουμε σε διαθεσιμότητα, όχι δεν βγαίνουμε, από Δευτέρα θα βγούμε" Όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί εις βάρος μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και στην καθημερινή μας δουλειά που έχει να κάνει με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα" Από την Δευτέρα οι εργαζόμενοι του ΨΝΘ θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν τον τρόπο των κινητοποιήσεών τους.

Πηγή: alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια: