Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ζωή με δανεικά

Το 38% των Ελλήνων δανείζεται για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.
Σε συγγενείς και φίλους στρέφονται σχεδόν τέσσερις στους δέκα Έλληνες προκειμένου να πληρώσουν τους λογαριασμούς του σπιτιού, κινητής τηλεφωνίας κτλ σύμφωνα με έρευνα της ολλανδικής Trendbox σε 21 χώρες.  
Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε για λογαριασμό της διεθνούς εισπρακτικής εταιρείας Intrum Justitia, πάνω από το 40% των ερωτηθέντων Ελλήνων δηλώνει ότι δεν έχει αρκετά χρήματα για αξιοπρεπή διαβίωση και αντίστοιχο ποσοστό σκέφτεται την μετανάστευση.
Ειδικότερα στο θέμα της αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών αναφέρει ότι το 38% δανείζεται χρήματα, που αποτελεί και το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, αναφέρουν οι συντελεστές της έρευνας, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Οι περισσότεροι λογαριασμοί που μένουν απλήρωτοι ή εξοφλούνται εκπρόθεσμα είναι οι λογαριασμοί των εταιρειών κοινής ωφέλειας και τα πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ, αναφέρεται στο πόρισμα της έρευνας.
Το 57% αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να αντεπεξέρχεται κάθε μήνα στις υποχρεώσεις του και επτά στους δέκα πιστεύουν ότι περισσότερο από το 50% των συμπατριωτών τους αδυνατεί να πληρώσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του. 

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: