Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Σε… τριμηνίες θα δίνονται τα οικογενειακά επιδόματα

Τέλος στην εφάπαξ καταβολή του οικογενειακού επιδόματος. Τον Απρίλιο θα μοιράσει την πρώτη δόση για το 2014, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας. 
Ανά τρίμηνο και όχι εφάπαξ μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων θα χορηγούνται εφεξής τα οικογενειακά επιδόματα. Μάλιστα η πρώτη δόση για το 2014, θα δοθεί τον Απρίλιο.
Την απόφαση της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης μετά από σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά (εμβόλιμη, καθώς είχε προηγηθεί σύσκεψη με τον Γ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, όπου και επέστρεψε ο κ. Βρούτσης).
Η ανακοίνωση αυτή, μόνο τυχαία δεν είναι. Πέραν της εύκολης ανάγνωσης που θα μπορούσε κάποιος να κάνει, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία κίνηση ενταγμένη στην προεκλογική περίοδο, συνδέεται και με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% από το καλοκαίρι. Ενα μέρος των εισφορών αυτών, σήμερα χρηματοδοτεί τα οικογενειακά επιδόματα τα οποία καταβάλλονται μέσω του ΟΑΕΔ και πρόκειται να καταργηθούν…
Για το θέμα, δήλωση έκανε και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος ανέφερε ότι με τον νέο θεσμό του οικογενειακού επιδόματος, «ενισχύονται περίπου 700.000 οικογένειες, πιο αδύναμες οικονομικά και μάλιστα από το πρώτο παιδί, σε αντίθεση με το παρελθόν. 
Όπως υπογράμμισε, για το πρώτο τρίμηνο του 2014 μέσα στον Απρίλιο θα γίνει η καταβολή του αντίστοιχου δικαιώματος για όλες τις οικογένειες και στη συνέχεια με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης θα γίνει ο συμψηφισμός και θα καταβληθούν τα επιπλέον δικαιούμενα ή θα συμψηφιστούν τυχόν καταβολές που έχουν γίνει επιπλέον. Έτσι θα έχουμε πλέον ανά τρίμηνο την καταβολή όλων των επιδομάτων.

της Ελενας Λάσκαρη
Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: