Έχετε κομάρες, ζαλάδες, θολούρες, τσαντίλες και σας ανεβαίνει η πίεση με διάφορα που δεν σας αρέσουν στον ΣΥΡΙΖΑ;
Έχετε καούρες, κρυάδες, ταχυκαρδίες και αναγούλες εξαιτίας διαφόρων προσώπων που δεν σας αρέσουν στον ΣΥΡΙΖΑ;
Έχετε θλίψη, κατάθλιψη, μανία, τάσεις φυγής και ιδιώτευσης εναλλάξ λόγω συνδυασμού των ανωτέρω;
Έχω μια συνταγή για σας:
Αγνοήστε όλους αυτούς που σας λένε να μη βλέπετε τηλεόραση. Αγνοήστε αυτούς που σας χαρακτηρίζουν μαζοχιστές και άλλα τέτοια.
Δείτε τηλεόραση. Δείτε δελτία ειδήσεων. Δείτε ενημερωτικές, πολιτικές εκπομπές.
Δείτε, π.χ., πώς το πρωί της Κυριακής το Mega αφιερώνει μία ολόκληρη ώρα τηλεοπτικού χρόνου στη Σαμπιχά Σουλεϊμάν, καθοδηγώντας τη βήμα-βήμα να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "υπάκουσε" στο τουρκικό προξενείο. Πώς τη διορθώνουν πατερναλιστικά στον αέρα όταν μιλάει για "τουρκική" μειονότητα-, "εννοείτε μουσουλμανική κυρία Σαμπιχά". Πώς έχουν προσκεκλημένο και τον πασόκο υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου για να υπάρξει απ' ευθείας διάλογος και να του πει η Σαμπιχά τα προβλήματα των Ρομά, που φυσικά θα τα κοιτάξει αμέσως ο υφυπουργός, τώρα που τα έμαθε, διότι πού να τά 'ξερε αν δεν υπήρχε το Μega; Πώς είχαν και τον Πλεύρη καλεσμένο να υπερασπιστεί κι αυτός τους Ρομά και να τρίζουν τα βιβλία του μπαμπά του. Πώς τη ρώτησαν για τη συνάντησή της με τον Σταύρο Θεοδωράκη για να πουν ότι είναι γνωστές οι ευαισθησίες του για τη μειονότητα (τότε γιατί δεν της είχε προτείνει αυτός νάναι υποψήφιά του και τη συνάντησε μόνο μετά το φιάσκο με τον ΣΥΡΙΖΑ;).
Μία ολόκληρη ώρα τηλεοπτικού χρόνου, ανάμεσα στις χιλιάδες που μοναδικό στόχο έχουν να χτυπηθεί με κάθε μέσο η ελπίδα ότι κάτι μπορεί ν' αλλάξει, σ' αυτό τον έρμο τόπο. Χιλιάδες ώρες τηλεοπτικού χρόνου μακριά από κάθε ιδέα δημοσιογραφικής λογικής και δεοντολογίας, ταγμένες στον υπέρ πάντων αγώνα να μην αλλάξει αφεντικά αυτός ο έρμος τόπος.
Σ' αυτές δεν χώρεσε μια συνέντευξη της Κωνστανίνα Κούνεβα, της γυναίκας που συμβολίζει την αντίσταση στην αγριότητα του νεοφιλελευθερισμού, την πίστη στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου πάνω απ' τα κέρδη. Είναι κι αυτή υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους διέφυγε...
Δεν χώρεσε ούτε μια συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη, που παραμονές εκλογών ρίχνει μολότωφ στον Αντώνη Σαμαρά, λίγες μέρες αφού ο μπαμπάς της τον χαρακτήρισε εγκληματία που ευθύνεται για την κατάντια της Ελλάδας... Τους διέφυγε.
Χωράνε οι εμετικές φάτσες που χρόνια τώρα λυμαίνονται τα όνειρά μας, που θεωρούν την Ελλάδα ιδιοκτησία τους και όλους εμάς κολλήγους. Οι Πάγκαλοι, π.χ., της χυδαιότητας, που συκοφαντούν τους Κρητικούς. Χωράνε οι βλακώδεις "κινέζικοι γάμοι" στα Χανιά, ενώ δεν χωράει η απειλή των χημικών και ο παγκρήτιος ξεσηκωμός.
Γι' αυτό σας λέω: Να βλέπετε τηλεόραση. Πέντε λεπτά, τρεις φορές την ημέρα αρκούν. Δεν θα ξεχάσετε αυτά που σας ενοχλούν, δεν θα σωπάσετε. Θα θυμώσετε. Θα πεισμώσετε. Θα νιώσετε ότι βρισκόμαστε στο "ή ταν ή επί τας".

ΥΓ.: Συνταγή δοκιμασμένη, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Από μένα σε μένα.

Λουπάκη Ευγενία
Πηγή: avgi.gr