Τρίτη 15 Απριλίου 2014

«Εκλεψε» τους αστέγους

ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ
Στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι πρωθυπουργός και υπουργοί της Ν.Δ. επιδίδονται σε τακτικές Μαυρογιαλούρου.
Λογική Μαυρογιαλούρου και αδιανόητο μικροκομματισμό αποδίδει η Χαριλάου Τρικούπη στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, επειδή χωρίς να ενημερώσει τον κυβερνητικό του εταίρο προανήγγειλε χθες πρόγραμμα δράσεων υπέρ των αστέγων. 
Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου εξαπέλυαν μύδρους χθες βράδυ κατά του Μαξίμου, που προγραμμάτισε γαλάζια κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας Γ. Βρούτση και Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, χωρίς καν να ειδοποιηθούν ο αρμόδιος υφυπουργός Β. Κεγκέρογλου, αλλά και η αρμόδια γενική γραμματέας Εφη Μπέκου. Υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της Ν.Δ. επιχείρησαν να οικειοποιηθούν για προεκλογικό όφελος εξαγγελίες που προετοιμάζονταν εδώ και καιρό από κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και «έστησαν» ένα προεκλογικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Εξαλλος
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «ο Βενιζέλος έγινε έξαλλος» μόλις ενημερώθηκε για τα γεγονότα, ενώ θα έπαιρνε και τηλέφωνο τον κ. Σαμαρά για να διαμαρτυρηθεί, καθώς βρισκόταν εκτός Ελλάδας.
Στη Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζουν ότι οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος είχαν κάνει σύσκεψη στο Μαξίμου και είχαν συμφωνήσει για την αξιοποίηση 20.000.000 ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα για την αναβάθμιση δομών και λειτουργιών υπέρ των αστέγων και υποστηρίζουν ότι η προετοιμασία έγινε κυρίως από την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που ετοίμασαν το σχέδιο που ανακοίνωσε χθες ο Α. Σαμαράς στις τηλεοπτικές κάμερες.
Ανάμεσα σε άλλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αξιοποίηση ακινήτων που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Δημοσίου για τη στέγαση αστέγων και την παροχή βασικών υπηρεσιών, όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εξήγγειλε συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για κοινωνικές δράσεις στη βάση και της πρόσφατης νομοθεσίας που, όπως είπε, «διευκολύνει τις δωρεές ιδιωτών για κοινωφελείς λόγους, χωρίς τα φορολογικά βάρη, ΦΠΑ κ.τ.λ., που υπήρχαν προηγουμένως».
Ανακοίνωσε τη μετατροπή, με ιδιωτική δωρεά, του Δρακοπούλειου Κέντρου που βρίσκεται στην πλατεία Βάθης σε πρότυπο Κέντρο Αμεσης Βοήθειας Αστέγων. Υποστήριξε ότι σε ενάμιση μήνα περίπου θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει και στο ισόγειο του Κέντρου θα λειτουργήσει ιατρική μονάδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, «που θα εξετάζει τους αστέγους πριν προωθηθούν στους κοιτώνες και στους οποίους θα παρέχεται στέγαση, σίτιση, ιατρική φροντίδα και κοινωνική μέριμνα». Σε ό,τι αφορά τη δυναμικότητα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι στην αρχική φάση το Κέντρο αναμένεται να φιλοξενεί 80 άτομα για διάστημα που θα φτάνει έως τις 20 μέρες, ότι μετά θα μεταφέρονται σε άλλους χώρους βραχυχρόνιας φιλοξενίας ή σε διαμερίσματα προστατευόμενα, «με απώτερο στόχο την κοινωνική τους επανένταξη». Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμα ότι έχουν επιλεγεί και τα πρώτα 35 διαμερίσματα που ανήκουν στο Δημόσιο, ενώ το επόμενο βήμα περιλαμβάνει τη δημιουργία ακόμα τεσσάρων κέντρων Αμεσης Βοήθειας Αστέγων, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: