Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Αν έχετε την «ευτυχία» να το δειτε, να ξερετε: Στις 23 Σεπτεμβριου κυκλοφορει το νεο 10ευρω

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να κυκλοφορεί το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ από τη σειρά «Ευρώπη» (η είδηση είναι πράγματι σημαντική: 35 τέτοια 10ευρά είναι ο βασικός μισθός ημι-απασχόλησης, κάτι λιγότερο το επίδομα ανεργίας, λίγα παραπάνω ο βασικός μισθός όταν τον δίνουν - συνήθως με πολύμηνη καθυστέρηση - οι εργοδότες κ.λπ, κ.λπ...).
Σε αυτό το πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα στείλει σε 3.000.000 καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης ενημερωτικά φυλλάδια και κάρτες με μεταβαλλόμενες εικόνες που θα παρουσιάζουν το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ.
Το ενημερωτικό φυλλάδιο παροτρύνει τα καταστήματα και τις μικρές επιχειρήσεις να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προσαρμογής του εξοπλισμού τους ώστε να μπορούν να δεχτούν το νέο τραπεζογραμμάτιο, ενώ υπενθυμίζει ότι η γνησιότητά τους μπορεί να επαληθεύεται εύκολα και με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία).
Ο Τον Ρους, επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζογραμματίων, δήλωσε: «Διεξάγουμε αυτή την ευρείας κλίμακας εκστρατεία ενημέρωσης ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες θα φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ με σκοπό την προετοιμασία για το νέο τραπεζογραμμάτιο».
Η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου ξεκίνησε σήμερα στη Φινλανδία και στην Εσθονία και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή του σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ.
Δείτε το video:

 
Πηγή: neaellada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: