Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Χάρτης: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι της Ευρώπης

Ένας χάρτης της Ευρώπης που παρουσιάζει τον πιο πλούσιο κάθε χώρας στη Γηραιά Ήπειρο μαζί με τα δισεκατομμύρια τους είδε το φως της δημοσιότητας.
Ο Ισπανός Amancio Ortega των Zara είναι με διαφορά ο πλουσιότερος πλουσιότερου ανθρώπου της Ευρώπης καθώς η περιουσία του αγγίζει τα 62 δισ. δολ. Στη δεύτερη θέση είναι η Γαλλίδα Liliane Bettencourt της L’Oréal που έχει περιουσία 37 δισ. δολ.
Όσο αφορά την  Ελλάδα ο πιο πλούσιος είναι ο Σπύρος Λάτσης, ιδιοκτήτης της EFG Bank με περιουσία 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σε πρόσφατη έκθεση της Wealth-X Institute οι δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως, από 2.170 το 2013 θα φτάσουν τους 3.873 το 2020.Στις λίστες του Wealth-X Institute συμπεριλαμβάνονται και 559 Έλληνες κροίσοι, με εισόδημα άνω των 30 εκατ. Δολαρίων, η συνολική περιουσία των οποίων εκτιμάται στα 76 δισ. ευρώ.
Οι πάμπλουτοι του πλανήτη είναι μόλις το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού, ωστόσο ελέγχουν το 41% του πλούτου, δείχνοντας έκτυπα πως η ανισότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό και του 21ου αιώνα.
Ο χάρτης της Ευρώπης είναι μια δημιουργία του χρήστη Malehole.

Στέφανος Νικήτας
Πηγή :independent

Δεν υπάρχουν σχόλια: