Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Γαμώ τον ΟΤΕ σας και γαμώ τις γραμμές σας!

Έξι σχεδόν χρόνια μετά το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίησή του σε ευτελέστατο τίμημα, ο ΟΤΕ συρρικνώθηκε σε βάρος της ποιότητας των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών, ενώ τα τιμολόγια δεν μειώθηκαν όπως όφελος της κοινωνίας, σε αντίθεση με τις θέσεις εργασίας από τις «εθελούσιες» απολύσεις. Και πόσοι άλλοι εργαζόμενοι θα απολυθούν ακόμη για να επινοικιαστούν νέοι από υπεργολάβους με μισθούς πείνας!
Ξεπουλήθηκε ο ΟΤΕ με την πρόφαση να γίνει πιο ισχυρός, πιο ανταγωνιστικός και πιο παραγωγικός.
Αντ' αυτού βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο....
  • από πόσες χώρες αποσύρθηκε ο ΟΤΕ επί γερμανικής διοίκησης και πόσο μειώθηκε το μερίδιό του στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας;
  • ποιες επενδύσεις έχει κάνει από τότε που ανέλαβε η γερμανική διοίκηση, για να αυξήσει τις θέσεις εργασίας, αλλά και την ποιότητα παροχής υπηρεσιών;
  • πόσο μειώθηκαν οι φόροι που πληρώνει ο ΟΤΕ επί Deutsche Telecom στο ελληνικό δημόσιο σε σχέση με πριν;
  • γιατί δεην υπήρξε καμία διαφορά προς τα κάτω στο ύψος των τιμολογίων όπως διαλαλούσαν πριν το ξεπούλημα, που τελικά πληρώνουν οι έλληνες καταναλωτές;
Τα ερωτήματα πολλά και φυσικά αναπάντητα, έστω κι αν όλοι πλέον γνωρίζουν ότι δεν πουλάμε, χαρίζουμε γη και ύδωρ στην ξένη και εγχώρια πλουτοκρατία.
Πήρα την αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο, από τα προβλήματα που αντιμετωπίζω εδώ και πολύ καιρό(και φυσικά όχι μόνο εγώ, αλλά και εκατομύρια άλλοι συμπολίτες μας) τόσο με την τηλεφωνική γραμμή, όσο και με το ίντερνετ. Στις πέντε τελευταίες φορές που μίλησα με εξωτερικό(Γερμανία), τις τρεις η γραμμή «έπεσε» ξαφνικά! Ούτε στις τραγικότερες μέρες του παλιού ελληνικού ΟΤΕ τέτοια κατάντια... Επίσης έχω δοκιμάσει πολλές φορές να καλέσω φίλους επίσης στο εξωτερικό και σχεδόν πάντα δεν τα κατάφερνα! Θα μου πείτε υπάρχουν τόσοι και τόσοι πολύ πιο ανέξοδοι και εύκολοι τρόποι επικοινωνίας, στον ΟΤΕ κόλλησες; Ναι κόλλησα γιατί μέρα με τη μέρα διαπιστώνω πόσο μακάκας είμαι που πληρώνων σχεδόν 82€ συνολικά(τηλέφωνο+ίντερνετ) το δίμηνο για να μην έχω όποτε θέλω, ούτε τηλέφωνο ούτε ίντερνετ! Γιατί και με το ίντερνετ υπάρχει θέμα και μάλιστα μεγαλύτερο! Η γραμμή-απάτη για ίντερνετ είναι στα χαρτιά και στα τιμολόγια 24άρα. Όμως στην καλύτερη των περιπτώσεων μόλις και μετά βίας στα καλύτερά της αγγίζει τα 9 Mbps! Σε ώρες αιχμής κινείται μεταξύ 6-7 Mbps, ενώ εγώ ο πελάτης πληρώνω την τετραπλάσια αξία! Αυτόματα με κάνει να γίνομαι νοσταλγός της παλιάς 2άρας ISDN σύνδεσης, που έκανε το ίντερνετ στον παλιό μου υπολογιστή, να φαίνεται πύραυλος! 
Όμως πέρα από τις πλασματικές ταχύτητες που είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και είναι υπότροποι όλοι οι πάροχοι μηδενός εξαιρουμένου, πλέον αντιμετωπίζω εδώ και μερικές μέρες και ξαφνική διακοπή του ίντερνετ χωρίς λόγο και αιτία! Παλαιότερα που είχα σύνδεση Altec Telecoms, η εταιρεία μη έχοντας άλλον τρόπο «αποζημίωσης» για τις επανειλημμένες διακοπές του ίντερνετ, είχαν την ευθιξία και το τακτ, τουλάχιστον να μου προσφέρουν έναν ή δύο μήνες επιπλέον δωρεάν συμβόλαιο! Ακόμη και με το παλιό κρατικό και διαπλεκόμενο ΟΤΕ, είχαμε τα «δωράκια» μας, με δώρο τηέφωνικές συσκευές Siemens! Αυτοί στον ΟΤΕ-Deutsche Telekom, δεν έχουν ούτε ντροπή, ούτε τσίπα!
Αλλά δεν φταίνε αυτοί... Βρίσκουν και κάνουν... Ανεξέλεγκτοι, αυθαίρετοι, σ' ένα υποτελές κράτος-μπάχαλο που προωθεί και προάγει το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας, ένα κράτος που ευνοεί, στηρίζει και υποθάλπει την διαφθορά, την ασυδοσία και τους αεριτζήδες, αφού καμία αρμόδια ανεξάρτητη αρχή ούτε η Ε.Ε.Τ.Τ.(Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων), ούτε η Ε.Α.(Επιτροπή Ανταγωνισμού), δείχνουν διάθεση να παρέμβουν προς όφελος της κοινωνίας, αλλά και την αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: