Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Πέλλα - Εδεσσαϊκός (1-0)1-2. Προσφορά του «καταστήματος»...

Η Πέλλα σήμερα σ' ένα παιχνίδι δικό της, κατάφερε να φύγει με άδεια χέρια... Τα ολέθρια λάθη στο δεύτερο ημίχρονο από το πάγκο, ήταν η αιτία της σημερινής δεύτερης φετινής εντός έδρας ήττας της ομάδας μας. Ο Εδεσσαϊκός έτσι πρόσθεσε μία ακόμη νίκη-ανατροπή στο ενεργητικό του και παρέμεινε κοντά στην κορυφή.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ζωηρά για τις δύο ομάδες, με τον Εδεσσαϊκό να δείχνει πιο απειλητικός, όμως την Πέλλα να δημιουργεί πιο καθαρές προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ. Το κατάφερε με ωραίο πλασέ του Γεωργιάδη μέσα από την περιοχή στο 10', ενώ δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο κι άλλες 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες να ανεβάσει το δείκτη του σκορ, χωρίς όμως επιτυχία κυρίως λόγω αστοχίας. Για τον Εδεσσαϊκό ενώ αναπτυσσόταν καλά, μόλις μία καλή ευκαιρία καταγράφηκε στο ενεργητικό του, με το σουτ του Μεταξά από θέση δεξιά που έφυγε ψηλά άουτ. 
Οι γραμμές της Πέλλας κοντά, με πολύ τρέξιμο σε όλους τους χώρους, δύναμη και πάθος, ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά που έδιναν στην Πέλλα την εικόνα νικητή, όσο πρόωρο κι αν φαινόταν. Με το απόλυτα δίκαιο 1-0 τέλειωσε το ημίχρονο και μάλλον μαζί του και η καλή εικόνα της ομάδας.
Το δεύτερο ξεκίνησε πιο επιθετικά για τον Εδεσσαϊκό, χωρίς όμως και πάλι να κάνει αισθητή την παρουσία του μπροστά στο τέρμα της Πέλλας.
Και φτάσαμε στο εφιαλτικό  5λεπτο, όπου μετά τις κινήσεις από τον πάγκο και την αλλαγή σεντερ φορ στη θεση αποχωρήσαντα σέντερ μπακ που ήταν όμως το λιγότερο σε σχέση με την διάταξη της ομάδας στο γήπεδο, η ομάδα αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν. Κομμένη στα δύο χωρίς ουσιαστικά μεσαία γραμμή η Πέλλα και με 4+1 επιθετικούς να απλώνεται στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε στον γρήγορο Εδεσσαϊκό αυτό που χρειαζόταν από την αρχή και δεν το βρίσκε. Δηλαδή μεγάλους χώρους για γρήγορες αντεπιθέσεις, χωρίς να υπάρχουν καλύψεις από την μεσοαμυντική γραμμή της Πέλλας, Έτσι ήρθε πρώτα η ισοφάριση στο 65' από τον Μεταξά σε μια εντελώς αποδιοργανωμένη άμυνα της Πέλλας, κι έπειτα το γκολ-πέναλτι του Λαφαζανίδη στο 70' που προήλθε κατά πανομοιότυπο τρόπο με την φάση του πρώτου γκολ. Στις δύο συγκεκριμένες φάσεις η μισή Πέλλα ήταν περίπου στο ύψος της μεσαίας γραμμής, όταν ο Εδεσσαϊκός είχε περάσει σχεδόν ολόκληρος στο μισό γήπεδο προς και μέσα στην περιοχή της! Η Πέλλα είχε την «προαναγγελθείσα» ατυχία, να χάσει με δεύτερη κίτρινη και τον Νουσιόπουλο που υπέπεσε στο πέναλτι...
Στα επόμενα λεπτά ο Εδεσσαϊκός έδειχνε να προσπαθεί περισσότερο να κρατήσει το σκορ και με λίγους παίκτες κάτω από την μεσαία γραμμή να εκμεταλευθεί κάποια καλή αντεπίθεση. Πράγμα που δεν συνέβει και που έδωσε αφορμές στην Πέλλα να δημιουργήσει κάποιες καταστάσεις στην εστία του, με κορυφαία την βολίδα του Γεωργιάδη στο 90' από θέση μέσα δεξιά, η οποία τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του εμβρόντητου Πασχαλίδη! Πέναλτι ζήτησε η Πέλλα στις καθυστερήσεις, όταν σε σουτ εξώ από την περιοχή, η μπάλα φάνηκε να βρίσκει καθαρά σε απλωμένο χέρι αμυντικού. Ο κ. Φωτιάς που ήταν πολύ κοντά στη φάση έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι, κάτι που ενέτεινε τον εκνευρισμό μέσα κι έξω από το γήπεδο για τους γηπεδούχους, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα και μετά την λήξη του αγώνα. Ήταν δεν ήταν πέναλτι, μάλλον αυτή η φάση έκανε πολλούς να ξεχάσουν τι ακριβώς είδαν και τι είχε συμβεί στο δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα μας, ρίχνοντας την ευθύνη της ήττας στον διαιτητή του αγώνα.
Η Πέλλα ήταν αυτή που έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο και δικαίως βρέθηκε να προηγείται όμως στην επαναληψη στην μεγαλύτερη διάρκεια, ήταν ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Ο Εδεσσαϊκός σήμερα πήρε παραπάνω απ' ότι δικαιούταν με την απόδοσή του, αλλά τουλάχιστον χρησιμοποίησε περισσότερη ποδοσφαιρική λογική για να φύγει με αποτέλεσμα από την Πέλλα. Κάτι που δυστυχώς δεν έκανε η ομάδα μας...
Καλή η σημερινή διαιτησία στο 90λεπτο, όμως ελέγχεται για την φάση του πέναλτι στις καθυστερήσεις που πιθανόν να άλλαζε και το τελικό αποτέλεσμα.
Η σύνθεση: Ογκανέζωβ, Καραπίττας(Βόλκος), Καμπούρης, Τόζογλου(Σαββουλίδης), Χωραφάς, Γεωργιάδης, Χαχαμίδης, Μπουράκης, Μπρατσούδης, Καραμούζας





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς χάσαμε απο λαθη του προπονητή μας.Δε χάνεται τέτοιο ματς.Κρίμα