Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ιστορικές στιγμές: Με πολιτικό όρκο νέος πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Ιστορικές στιγμές γράφτηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Αλ. Τσίπρας, ορκίστηκε πρωθυπουργός – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – με πολιτικό όρκο.
"Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους κα θα υπηρετώ πάντα το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού" είπε ο Αλ. Τσίπρας.
Ο νέος πρωθυπουργός, συνοδευόταν από τον Ν. Παππά, τον Π. Σκουρλέτη και τον νέο γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου Σπύρο Σαγιά, ενώ εκεί βρισκόταν και η Θεανώ Φωτίου.
Αμέσως μετά, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο Αλ. Τσίπρας μετέβη στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες από τις δυνάμεις κατοχής και στη συνέχεια πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αύριο αναμένεται η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και - πιθανότατα - η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. 
Νωρίτερα, σήμερα, κατά το διάλογο που είχε με τον Κ. Παπούλια μπροστά στις κάμερες, ο Αλ. Τσίπρας, τον ενημέρωσε για την συνάντησή του με τον Π. Καμμένο, όπου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης. "Υπάρχει δεδηλωμένη, η προβλεπόμενη πλειοψηφία και θέλω να πιστεύω και ελπίζω ότι η ήδη υπάρχουσα μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη" είπε ο Αλ. Τσίπρας.
Και οι δύο συμφώνησαν στην επίσπευση των διαδικασιών, με τον Αλέξη Τσίπρα να επισημαίνει ότι "μας περιμένει ανηφορικός δρόμος".


Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: