Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Χωρίς μέλλον η Hellenic Steel

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι εργζόμενοι της Hellenic Steel η οποία έχει μπει σε εκκαθάριση από τον Νοέμβριο του 2014. Το εργοστάσιο είναι ουσιαστικά κλειστό από τον Δεκέμβριο με την ιταλική μητρική εταιρεία που κατέχει το 77,12% της Hellenic Steel, να βρίσκεται υπό την επιτροπεία της ιταλικής κυβέρνησης και να έχει αποχωρησει από την Ελληνική Χαλυβουργία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής επενδυτής που να έχει κάνει κάποια δελεαστική πρόταση ως προς την εξαγορά του Ομίλου. Συγκεκριμένα ένα γερμανικό fund κατέθεσε προσφορά όμως μη ικανοποιητική για την εταιρεία και η πρότασή της αποσύρθηκε. Επιπλέον Ρώσοι επενδυτές που είχαν επισκεφθεί την Hellenic Steel δεν έχουν προχωρήσει σε κατάθεση προσφοράς.
Στους εργαζόμενους έχει δοθεί το σύνολο των αδειών τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου και από τις 9 Φεβρουαρίου μπάινουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι και τις 13 Απριλίου ενώ παράλληλα η διοίκηση του εργοστασίου προειδοποίησε και για απολύσεις χωρίς να έχει αποφασιστεί ο αριθμός των απολύσεων .
Οι εργαζόμενοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εκλογές της Κυριακής ελπίζοντας να αναδειχθεί μία κυβέρνηση που θα ενδιαφερθεί για τα προβλήματα των εργαζομένων και της παραγωγής.
Όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο Π. Χατζάκος αν είχε ενδιαφερθεί η απερχόμενη κυβέρνηση για το πρόβλημα του εργοστασίου δεν θα ήταν ίδιες οι εξελίξεις. "Ευελπιστούμε σε μια κυβέρνηση που θα αναδιατάξει την παραγωγή στην χώρα μας και θα ενδιαφερθεί για τα προβλήματα των εργοστασίων του δικού μας και των άλλων που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση" κατέληξε.

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: