Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ντόρα, Ντόρα, Ντόρα

«Αν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο capital control, όπως συνέβη και στην Κύπρο», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Το δήλωσε η κ. Μπακογιάννη κι αυτοί που την άκουσαν σκέφτηκαν ότι πρέπει να πάνε στην τράπεζα και να βγάλουν τα λεφτά που έχουν, γιατί την Τρίτη θα γίνει η νυξ του Αγίου Βαρθολομαίου.
Δεν είναι όποια κι όποια η Ντόρα, είναι πρώην αρχηγός κόμματος και επίδοξη αρχηγός κόμματος, με ισχυρές επαφές  στην Ευρώπη. Επαφές που δεν τις είδαμε ποτέ, αλλά προς θεού, μια πρώην και επίδοξη δεν μπορεί παρά να λέει την αλήθεια.
Αν δεν είναι ευθεία υπονόμευση, είναι παντελής έλλειψη υπευθυνότητας. Είναι παντελής έλλειψη υπευθυνότητας να προαναγγέλλεις δημοσίως το τραπεζικό κραχ, επικαλούμενη μάλιστα το παράδειγμα της Κύπρου. Εκεί έκλεισαν οι τράπεζες το αντίστοιχο τριήμερο του 2013 επειδή  ήταν εντελώς χρεοκοπημένες και επειδή εκείνο το Σαββατοκύριακο η Κυπριακή Βουλή καταψήφισε το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων που είχε επιβάλλει η Τρόϊκα.
Υπονόμευση, ανευθυνότητα και εντέλει κατατρομοκράτηση των μαζών και μάλιστα με χαμόγελο παγωμένο, εκβιασμένο και στανικό, που ανεβάζει τον τρόμο σε ύψη δυσθεώρητα.
Τα λένε αυτά και μετά απορούν που είναι εντελώς απαξιωμένοι και απόβλητοι.
Απαξιωμένοι και απόβλητοι ακόμη και για τους ψηφοφόρους του κόμματός τους. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue, μόνο το 13% των σημερινών ψηφοφόρων του κόμματος, αυτού του γλίσχρου 21% που λαμβάνει η Ν.Δ., θα ήθελαν για αρχηγό την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Ποσοστό σχεδόν εξευτελιστικό και εν πάση περιπτώσει τέτοιο που θα έπρεπε να σε κάνει να αισθάνεσαι δέος και συστολή και όχι να εμφανίζεσαι ως ο κάτοχος της μοναδικής αλήθειας, δικαιωμένη εσαεί από τις εξελίξεις. Δικαιωμένη και όταν έφυγες από τη Ν.Δ., δικαιωμένη και όταν πήρες 2, 8%, δικαιωμένη και όταν επέστρεψες στο μαντρί για να αποτρέψεις τον επελαύνοντα κομμουνιστικό κίνδυνο.
Αν Ντόρα κλονίζεται με το 13%, τι να πει κι ο Κυριάκος που παίρνει 3%;  Μόνο το 3% των σημερινών ψηφοφόρων της Ν.Δ. θέλει αρχηγό Κυριάκο, οι ακραιφνείς νεοφιλελεύθερη, οι θαυμαστές του Σόιμπλε, αυτοί που φωνάζουν «Γερούν, γερά!», τρεις φορές την ημέρα, μετά το φαγητό. Το υπόλοιπο 97% στρέφει επιδεικτικά την πλάτη στο γκόλντεν μπόι του Μητσοατακέικου, στράφι οι δεκάδες συνεντεύξεις, οι ερωτήσεις και οι επερωτήσεις, οι τσακωμοί με την Κωνσταντοπούλου, το αντιπολιτευτικός μένος κατά της κυβερνήσεως. Τζάμπα και η κατρακύλα στον ακροδεξιό λαϊκισμό,  «λαθρομετανάστες» αποκάλεσε τους πρόσφυγες των εμπόλεμων περιοχών ο Κυριάκος, αλλά ψήφο δεν έλαβε, στο 3% παρέμεινε και πολύ του είναι.
Τρία ο Κυριάκος, δεκατρία η Ντόρα και τούτο ενώ ο Σαμαράς καταρρέει. Μόλις 31% παίρνει από εκείνους που ψήφισαν Ν.Δ. τον Ιανουάριο και μόλις 44% από αυτούς, τους λίγους, που σκοπεύουν να την ψηφίσουν σήμερα. Διαγκωνισμός τελειωμένων και απαξιωμένων προσώπων που καταρρέουν παίρνοντας μαζί και την παράταξή τους.

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη 
Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: