Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Η Έλενα Παναρίτη νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η Έλενα Παναρίτη θα είναι η νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αντικαθιστώντας τον Θάνο Κατσάμπα.
Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται πως η επιλογή της κ. Παναρίτη -μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης- έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Το υπουργείο υπογραμμίζει πως η κ. Παναρίτη έχει θητεύσει στην Παγκόσμια Τράπεζα (τον έτερο θεσμό που ιδρύθηκε μαζί με το ΔΝΤ στο Μπρέτον Γουντς το 1944), έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διαπραγματεύσεις, δίδαξε σε Αμερικανικά πανεπιστήμια και διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας την περίοδο 2009-2012.  Συμπληρώνει επίσης πως το 2012, η κ. Παναρίτη άσκησε έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική που ασκούσαν οι τότε κυβερνήσεις, αν και βουλευτής της συμπολίτευσης, ενώ από την 26η Ιανουαρίου συνεισφέρει στη διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας.
Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα εκπροσωπείται στο ΔΝΤ από αναπληρωματικό εκτελεστικό διευθυντή υπό τον εκτελεστικό διευθυντή που διορίζει η Ιταλία, η οποία επίσημα εκπροσωπεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Μάλτα, την Αλβανία και τον Άγιο Μαρίνο. 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: