Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Κόκκινο: Θέλω την ενότητα, αλλά εκβιασμένη ενότητα δεν υπάρχει

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Κόκκινο: "Το μνημόνιο είναι λάθος συνταγή, δίνουμε μάχη να απεγκλωβιστούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ συντεταγμένα θα πάρει αποφάσεις"
"Δεν γίνεται να παρουσιαζόμαστε εμείς ως αποστάτες από τις αξίες, ενώ οι άλλοι δρέπουν δάφνες ιδεολογικής καθαρότητας. Θα φτάσω ως το τέλος για να διασφαλίσω την ενότητα, αλλά εκβιασμένη ενότητα δεν υπάρχει πουθενά. Θα περίμενα στάση συντροφικότητας και αλληλεγγύης, στήριξη με κατάθεση της διαφωνίας μέχρι να κλείσει η συμφωνία.
Με ορισμένους συντρόφους δίναμε μάχες, είχαμε την ίδια αγωνία να βρούμε εναλλακτικές λύσεις. Οι ίδιοι άνθρωποι μετά τη μάχη που έδινα επί 17 ώρες, αφού εξασφάλισα ότι δεν θα κλεισουν οι τράπεζες. τωρα κάποιοι επιστρέφουν στην ιδεολογική καθαρότητα. Δεν λειτουργώ με κουλτούρα αρχηγισμού, γι' αυτό δεν ζήτησα διαδικασίες αποκλεισμού. Είμαι ο τελευταίος που θα ήθελε πρόωρες εκλογές, αλλά αν δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αναγκαστικά θα πάμε σε εκλογές", τόνισε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Κόκκινο και στον Κώστα Αρβανίτη. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως πρέπει τα μέλη του κόμματος να δώσουν απαντήσεις σε έκτακτο συνέδριο, το οποίο προσδιόρισε για τις αρχές Σεπτεμβρίου. 
Όλη η συνέντευξη του πρωθυπουργού:


Πηγή: stokokkino.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=GoH6UhtD6xg

Πέτρος Κάνος είπε...

Το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό. Πρόκειται για δήλωση πριν 3+ χρόνια το 2012, όταν καταψηφίσθηκε στις εκλογές τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε στην αντιπολίτευση. Έκτοτε μεσολάβησαν μια δεύτερη χρεοκοπία, ένα ακόμη σούπερ μνημόνιο, ένα μεσοπρόθεσμο και αρκετά συμπληρωματικά περιοδικά μέτρα πριν πάρουμε τις «δόσεις» μας...
Βρες μου Ανώνυμε 2:06 μια μεταγενέστερη προεκλογική πιο φρέσκια δήλωση του Τσίπρα πριν τις εκλογές του 2015, όταν και κέρδισε τις εκλογές που να μιλάει για κατάργηση του μνημονίου μ' ένα νόμο κι ένα άρθρο. Αν τη βρεις κερνάω παγωτό! :) Υπάρχουν πολλά άλλα τραγικά που είπε και τώρα τα γυρνάει, όμως αυτό όχι... Και δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ για να βρεις κωλοτούμπες, αρκεί να ανατρέξεις σε δηλώσεις πριν ένα μήνα.