Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Αυστηρό μήνυμα Γιούνκερ προς Θάνου: Απαραίτητη η πλήρης στήριξη του προγράμματος

Επιστολή στην κυρία Θάνου έστειλε ο Προέδρος της Κομισιόν, Ζάν Κλοντ Γιούνκερ. Στην επιστολή του προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό επισημαίνει τη σπουδαιότητα να συνεχίσει η ελληνική πλευρά να υλοποιεί όλα όσα έχουν υπογραφεί και προβλέπονται από την τελευταία συμφωνία. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Τη σημασία που αποδίδει η Ε.Ε. στην πλήρη στήριξη του προγράμματος από την πλευρά της Ελλάδας και την έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων τονίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συγχαρητήρια επιστολή του προς την Βασιλική Θάνου με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της ως υπηρεσιακής πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Ο κ. Γιούνκερ συγχαίρει την πρωθυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων της σε μία στιγμή την οποία χαρακτηρίζει «ως κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
"Καθώς η Ελληνική Δημοκρατία έχει υπογράψει Μνημόνιο Κατανόησης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης από τον ESM, οι ευρωπαίοι εταίροι καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ουσιώδες να υπάρξει πλήρης στήριξη του προγράμματος. Ευρεία υποστήριξη και έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα είναι απαραίτητες για την επιτυχία του", αναφέρει ο κ. Γιούνκερ.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρεται επίσης στο μεταναστευτικό και διαβεβαιώνει ότι «"η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και των πολιτών της, ανοίγοντας το δρόμο για ένα καλύτερο και ευήμερο μέλλον, και θα συνεχίσει να το πράττει".
"Μπορείτε να υπολογίζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε εμένα προσωπικά για βοήθεια στο έργο σας", καταλήγει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Διαθέσιμη παρακάτω όλη η μετάφραση στα ελληνικά
Αγαπητή κυρία Πρωθυπουργέ,
Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμού προσωπικά, επιθυμώ να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Το γεγονός αυτό συμπίπτει με μια κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεδομένου ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει υπογράψει το Μνημόνιο Συνεννόησης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της σταθερότητας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, οι ευρωπαίοι εταίροι και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρούν ουσιώδους σημασίας την πλήρη υποστήριξη του προγράμματος. Για την μακρόχρονη επιτυχία του απαιτείται ευρεία υποστήριξη και έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Η ΕΕ εμπλέκεται επίσης ιδιαίτερα στον χειρισμό των άνευ προηγουμένου μεταναστευτικών ροών. Όπως γνωρίζετε, η Επιτροπή πρότεινε το Μάιο του 2015 μια φιλόδοξη Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευση, βασισμένη στις αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας. Η εν λόγω Ατζέντα υλοποιείται σταδιακά και βοηθούμε τα κράτη μέλη, ιδίως την Ελλάδα, να αντιμετωπίσουν αυτήν την επείγουσα προτεραιότητα σε καθημερινή βάση.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπαραστάθηκε στην Ελλάδα και στους πολίτες της ανοίγοντας το δρόμο για ένα καλύτερο και οικονομικά επιτυχές μέλλον, και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον.
Μπορείτε να βασίζεστε στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε εμένα προσωπικά, ότι θα σας βοηθήσουμε στα καθήκοντά σας.

Με εκτίμηση,
Προς την κα Βασιλική Θάνου
Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας

Πηγή: News247.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: