Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ: 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 30/10

Την Τετάρτη 21/10 πραγματοποιήθηκε συνέλευση του σωματείου εκτάκτων του Υπουργείου Πολιτισμού και αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στη Γενική Απεργία στις 12 Νοεμβρίου αλλά και την κήρυξη άλλης μιας 24ωρης απεργίας για την Παρασκευή 30/10. Το αίτημα της απεργίας είναι να μην απολυθούν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι των οποίων λήγουν οι συμβάσεις, ενώ καλούν και σε συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 10πμ έξω από το Υπουργείο στα Εξάρχεια.
Σε σχετική ανακοίνωση το σωματείο αναφέρει: «Η λήξη εκατοντάδων συμβάσεων ορισμένου χρόνου υπαλλήλων του υπουργείου, εγείρει το μεγάλο πρόβλημα της εργασίας ορισμένου χρόνου. Οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες του υπουργείου με ένα καθεστώς εργασίας στο οποίο ανακυκλώνονται συνεχώς, μετακινούνται, μεταπηδούν από σύμβαση σε σύμβαση, από διαστήματα εργασίας σε διαστήματα ανεργίας, με μειωμένα δικαιώματα και αμοιβές. Δουλεύουν με ολιγόμηνες συμβάσεις, που είτε λήγουν χωρίς να δικαιούνται ταμείο ανεργίας είτε ανανεώνονται κατά συνθήκη χωρίς κάποια προοπτική. 
Το σύνολο των εργαζομένων εναντιώνεται στην συνεχή υποτίμηση της εργασίας του, σε όλους εκείνους τους νόμους και τους κανονισμούς οι οποίοι ακυρώνουν τη συνέχεια στην εργασία. Διεκδικεί τη συνέχιση των συμβάσεων με στόχο την τοποθέτηση των συναδέλφων σε θέσεις αορίστου χρόνου αντίστοιχες με τις ανάγκες του ΥΠΠΟ. 
Δεν περισσεύει κανείς, η ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Έχοντας μπροστά μας το τρίτο και χειρότερο για τους εργαζόμενους μνημόνιο, αντιστεκόμαστε στις απολύσεις, συνεχίζουμε και αγωνιζόμαστε για την δουλειά και την ασφάλιση μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη ενάντια σε απολύσεις, κλεισίματα, ιδιωτικοποιήσεις».

Πηγή: ergatiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: