Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Οι έφηβοι των "Ίκάρων" Γιαννιτσών κέρδισαν τον "Μέγα Αλέξανδρο" στο μπασκετικό «clasico»!

Οι έφηβοι των "Ίκάρων" Γιαννιτσών κέρδισαν τον "Μέγα Αλέξανδρο" στο μπασκετικό «clasico» και ξεκίνησαν την φετινή μπασκετική σεζόν με την ψυχολογία στα ύψη.
Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους δεν ήταν κακοί, κάθε άλλο, όμως απέναντί τους βρήκαν τους "καυτούς" Ίκαρους κι αυτό συνέβαλε στα μέγιστα ούτως ώστε οι παίκτες του Σπόντη Νίκου και Σερέτη Θεολόγου να πάρουν τη μεγάλη νίκη.
Στο ξεκίνημα του 1ου Δεκαλέπτου οι "Ίκαροι" μπήκαν σαρωτικά στον αγώνα με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 17 πόντους διαφορά.Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους εφήβους των 'Ικάρων" να αποκτούν το πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και να διατηρούν τη διαφορά στο σκορ.
Στο 2ο Δεκάλεπτο οι "Ίκαροι" μπήκαν ξανά πιο δυνατά στο ντέρμπυ αναγκάζοντας τον Μέγα να προσπαθεί να ακολουθήσει στο σκορ και να υποπείπτει σε ομαδικά φάουλ . Οι "Ίκαροι"έβρισκαν συνεχώς λύσεις από μέση απόσταση και με ψυχωμένη άμυνα και κοντρολαρισμένη επίθεση διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο έως το τέλος του ημιχρόνου.
Ο Μέγας στο 3ο δεκάλεπτο μπήκε για να «καθαρίσει» το παιχνίδι αυτό όμως δεν επηρέασε την ομάδα των "Ικάρων"καθώς διατηρούσε διαρκώς την διαφορά ασφαλείας. Οι γηπεδούχοι απείλησαν μονάχα στο τελευταίο τρίλεπτο του ματς( όταν η κόπωση και τα φάουλ "φρέναραν" τους 'Ίκαρους") και πλησίασαν στους 3 πόντους αλλά οι έφηβοι μπασκεμπωλίστες των φιλοξενούμενων κράτησαν τα ηνία του παιχνιδιού και πήραν το ροζ φύλο αγώνα, δίνοντας την χαρά στους προπονητές τους , να γευτούν την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα δοκιμάζοντας διάφορα συστήματα και βλέποντας σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες τους.
"...Παρότι το άγχος της πρεμιέρας μας υπήρχε ενδόμυχα στις καρδιές μας , σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπυ παίξαμε καλό μπάσκετ "δήλωσε ο προπονητής των "Ικάρων" Σπόντης Νίκος.".. Περιμέναμε όμως ότι δεν θα συνεχιζόταν έτσι το παιχνίδι, γιατί ένα ντέρμπυ παίζεται μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Μας πίεσαν οι αντίπαλοι στο τελευταίο τρίλεπτο και είναι και δική μας ευθύνη, γιατί σταματήσαμε να προσέχουμε τις λεπτομέρειες στο αμυντικό κυρίως παιχνίδι μας,δίνοντας στην άλλη ομάδα χώρο να διεισδύει στην ρακέτα μας , ενώ της δώσαμε και πολλά ανοικτά σουτ. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη στο επόμενο μεταξύ μας παιχνίδι. Από εμάς εξαρτάται λοιπόν να κάνουμε τα βήματα που απαιτούνται για να γίνουμε καλύτεροι. Θα βρούμε , με την πάροδο της αγωνιστικής σεζόν, καλύτερη χημεία και τα πατήματά μας στο γήπεδο και θα φανούμε πιό συγκεντρωμένοι και ποιοτικοί εάν και σήμερα κάναμε ένα συναρπαστικό πρώτο παιχνίδι..Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν με τις δύο ομάδες , σήμερα κέρδισε το fairplay και το άθλημα!...".
Ο Σερέτης Θεολόγος σημείωσε:"..
Ξεκινήσαμε νικηφόρα και μάλιστα σε ντέρμπυ, μια πορεία στο φετινό πρωτάθλημα εφήβων στα πλαίσια των επιθυμητών στόχων μας και αυτό δικαιολογείται από τη σκληρή δουλειά που γίνεται και τη συνέπεια που έχουμε σαν ομάδα. Βέβαια κάναμε και λάθη στον αγώνα απόρροια του άγχους και της έντασης,τα οποία επέφεραν το "νεκρό" φινάλε του ματς αλλά το σημαντικό είναι πως η ομάδα δεν τα παράτησε και πίστεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό ότι θα κερδίσει το παιχνίδι. Ήμασταν μαχητικοί, προηγούμασταν με μεγάλη διαφορά σε όλο τον αγώνα, δεν πτοηθήκαμε λεπτό κι αυτό με ικανοποίησε. Η νίκη αυτή ήταν ένας διακόπτης μας δίνει την απαραίτητη ώθηση για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην διάρκεια της χρονιάς..μπράβο σε όλους! Συγχαρητήρια σε όλους τους εφήβους και στους προπονητές και των δύο ομάδων που κράτησαν το ντέρμπυ σε κόσμια πλαίσια και διαφήμισαν το άθλημα , αλληλοσυγχαιρόμενοι...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: