Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΓΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ - ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 74-81

Την πρώτη του νίκη εκτός έδρας πέτυχε ο ΓΑΣ Έδεσσας την περασμένη Κυριακή, καθώς επιβλήθηκε του Μ. Αλέξανδρου Κρύας Βρύσης με 74-81. Το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση αφού ο κανονικός αγώνας τελείωσε με 67-67.
Η ομάδα της πόλης μας είχε τον έλεγχο του αγώνα σε μεγάλα διάστημα του. Έτσι προηγήθηκε με 29-39 με την έναρξη του 3ου δεκαλέπτου και με 42-53 οκτώ λεπτά & τριάντα εννέα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα
Στην συνέχει η ομάδα της Κρ. Βρύσης ξεκίνησε την αντεπίθεση της με αποτέλεσμα να μειώσει στον πόντο ( 57-58 ), δύο λεπτά σαράντα πέντε δεύτερα  πριν την λήξη του αγώνα. Μάλιστα πέρασε μπροστά στο σκορ με 59-58 με καλάθι του έμπειρου Πουρλιοτόπουλου. Ο ΓΑΣ Έδεσσας αντέδρασε και με δύο τρίποντα των Υφαντίδη και Δημητρόπουλου πέρασε μπροστά με 59-64 ένα λεπτό και σαράντα πέντε δεύτερα πριν την λήξη του παιχνιδιού. Στη συνέχεια η ομάδα της Κρ. Βρύσης με δύο βολές του Τσιμτσιρίδη και τρίποντο του Παπαδόπουλου, ισοφάρισε σε 64-64, σαράντα πέντε δεύτερα πριν την λήξη του αγώνα. Με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι του Δοδόπουλου ο ΓΑΣ πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ με 64-66, είκοσι οκτώ δεύτερα και έξι δέκατα πριν το τέλος. Ο Παπαδόπουλος ευστοχώντας στη μία από τις δυο βολές που εκτέλεσε, έκανε το 65-66.  Στην επόμενη επίθεση ο Υφαντίδης μιμήθηκε τον Παπαδόπουλο ευστοχώντας στη μια από τις δύο βολές, κάνοντας το σκορ 65-67. Μάλιστα στην ίδια φάση και καθώς ο Δοδόπουλος είχε πάρει το επιθετικό ριμπάουντ από την δεύτερη άστοχη βολή, ο πρώτος διαιτητής Παπαδόπουλος, «ανακάλυψε» επιθετικό φάουλ, οδηγώντας τον Οξούζη στην «γραμμή της φιλανθρωπίας». Ο Οξούζης ευστόχησε και στις δύο βολές ισοφαρίζοντας το παιχνίδι (67-67). Στην τελευταία επίθεση και καθώς απέμεναν 14΄΄ και 5 δέκατα οι διαιτητές «αρνήθηκαν» φάουλ στον Δημητρόπουλο με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στη παράταση.
Στη παράταση το παιχνίδι ήταν νευρικό με τους παίκτες και τον προπονητή της Κρύας Βρύσης να διαμαρτύρονται συνέχεια, με αποτέλεσμα 3΄ & 43΄΄ πριν την λήξη, το παιχνίδι να διακοπεί και οι διαιτητές να αποχωρήσουν στα αποδυτήρια.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από δεκάλεπτη διακοπή και ο ΓΑΣ εκμεταλλευόμενος μία βολή από την τεχνική ποινή που έδωσαν οι διαιτητές και το εύστοχο δίποντο του Δοδόπουλου διαμόρφωσε το σκορ σε 69-73. Στη συνέχεια ο ΓΑΣ Έδεσσας ήταν πιο ψύχραιμος, ευστοχώντας σε όλες τις βολές που κέρδισε διαμορφώνοντας το σκορ στο τελικό 74-81. 
Ήταν η καλύτερη εμφάνιση της ομάδας του Γιώργου Σταυρόπουλου, καθώς έχοντας απέναντι του μια καλή και έμπειρη ομάδα, κατάφερε να φτάσει στο στόχο της. Όλοι οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο κόουτς του ΓΑΣ Έδεσσας ανταποκρίθηκαν σε ότι τους ζήτησε, φτάνοντας σε μια πολύ σημαντική νίκη.     
Με πολλά λάθη η διαιτησία των Παπαδόπουλου και Μητώνα.
Δεκάλεπτα: 13-16, 29-39 (ημιχ.), 40-36, 67-67 (κανονικός αγώνας), 74-81 (παράταση)
ΓΑΣ Έδεσσας (Σταυρόπουλος-Μπιτέρνας): Μποζίνης, Αντωνιάδης, Βεκόπουλος Υφαντίδης 18(2), Τσακώντσης 3, Δημητρόπουλος 23(3), Αργυρός, Μακρίδης, Δαφνής 2, Τσολάκης 2, Μπίκου 2, Δοδόπουλος 31 (1)
ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρος Κρ. Βρύσης (Τυριακίδης): Τσιμτσίρίδη 25(4), Μαρασίδης, Πουρλιοτόπουλος 6, Κοκκινίδης Η., Παπαδόπουλος 8(1), Αμιτζόγλου, Κοκκινίδης Δ. Ουγρίνης 13, Οξούζης 20, Μαντζούκης 2, Τοπαλίδης.
Το Σάββατο 28/11 ο ΓΑΣ Έδεσσας αντιμετωπίζει στην Έδεσσα τον Βατανιακό, στις 20:30 το βράδυ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: