Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου για νέους

Την ευκαιρία να βιώσουν τη διαδικασία συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων και -έστω συμβολικά- να λάβουν τις τύχες ενός Δήμου στα χέρια τους είχαν το διήμερο 6-8 Νοεμβρίου, μαθητές και φοιτητές διάφορων σχολών της Ελλάδας, στο πλαίσιο προγράμματος προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου.
Η πρωτοβουλία φιλοξενήθηκε στο Δήμο Νέας Σμύρνης και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Υπουργείου Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αυτός ήταν ένας τρόπος να ενεργοποιηθούν αλλά και να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι για τα προβλήματα που ταλανίζουν μια δημοτική αρχή καθώς και να βρουν αποτελεσματικές λύσεις.
Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν επιχειρήματα για θέματα όπως η καθαριότητα, η κοινωνική πολιτική, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση αλλά και η δυνατότητα αυξημένης χρηματοδότησης των Δήμων.
Τις εργασίες παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης ο αντιπεριφερειάρχης νοτίου τομέα, Χρήστος Καπαταής, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τύπου, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Γιώργος Κρικρής και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Νεολαίας, Συμμετοχικότητας, Καινοτομίας,Μαρία – Γαβριέλλα Αναγνωστοπούλου.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: