Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Γυμνάσιο Πέλλας: Πρόσφυγες – Προσφέρουμε

Το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση για συγκέντρωση αγαθών για τους  πρόσφυγες στην Ειδομένη που διοργάνωσε η ΔΔΕ Πέλλας την Τετάρτη 25-11-2015 στα Γιαννιτσά παρουσιάζοντας το τραγούδι «Απλώστε τα χέρια» που έγραψαν και παρουσίασαν οι μαθητές:
Μπαλάσκα Μαρία, Πιτσάρης Τρύφων, Μπαλάσκα Αναστασία, Θεοχαρίδου Καλλιόπη, Μπουράκη Μαρία από τη Β” τάξη και  Ρέκος Διονύσης μαθητής της Ά τάξης.
Την Παρασκευή 27-11-2015 το τραγούδι παρουσιάστηκε στους μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας στα πλαίσια μιας ωριαίας εκδήλωσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίηση των μαθητών και των καθηγητών πάνω στο θέμα των προσφύγων.
Συνοδευτικά προβλήθηκε και το video που ακολουθεί. Μετά την προβολή του video οι μαθητές (και οι καθηγητές, γιατί όχι;) κλήθηκαν να ζωγραφίσουν ή να γράψουν με αφορμή όσα παρακολούθησαν, δίνοντας ένα δικό τους μήνυμα ενάντια στην προσφυγιά των λαών που λαμβάνει χώρα με φόντο τις ιμπεριαλιστικές διεκδικήσεις που προκαλούν πολέμους. 
α στιγμιότυπα που χρησιμοποιήθηκαν στο video αναφέρουν την πηγή τους, και φυσικά ανήκουν στους δημιουργούς τους, αν και όταν αναφερόμαστε σε ένα κοινωνικό θέμα μάλλον είναι λεπτομέρεια η διεκδίκηση των πνευματικών δικαιωμάτων μπροστά στη διαπίστωση πως η δύναμη της πληροφορίας και της γνώσης γιγαντώνεται με το διαμοιρασμό της.
Τα κομμάτια που ακούγονται είναι:
Pharrell Williams – Happy (εισαγωγή)
Gun’s N” Roses – Knockin On Heavens Door (κλείσιμο)
Τα στιγμιότυπα σχολικής ζωής είναι από το σχολείο μας, Γυμνάσιο Πέλλας.
Το video επιμελήθηκε η καθηγήτρια πληροφορικής Παυλίδου Κάκια – ΠΕ19, με τα παιδιά του σχολείου να εμψυχώνουν κάθε δημιουργική ενέργεια πλαισιώνοντάς τη με δράση προς την κατεύθυνση που δικαιώνει τη ζωή.


Ήδη για δεύτερη βδομάδα μοιράστηκαν πλαστικά κουπάκια, Δωρεά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, στους μαθητές και επιστράφηκαν στο σχολείο με μερίδες μαγειρεμένου φαγητού που παραδόθηκε σε εθελοντική ομάδα με έδρα τα Γιαννιτσά, η οποία κάθε Παρασκευή επισκέπτεται την Ειδομένη.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη συνεργασία τους στους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών που ανταποκρίθηκαν ένθερμα στο κάλεσμά μας για έστω ένα λιθαράκι βοήθειας στους πρόσφυγες.
Όλοι μαζί μπορούμε.
Κι ο καθένας μπορεί να γίνει ένας κρίκος Προσφοράς στην Αλυσίδα αυτού του κόσμου που αιμορραγεί.

Πηγή: blogs.sch.gr/gympella

Δεν υπάρχουν σχόλια: