Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΝΔ: Ρεκόρ ψεμμάτων από τον κ. Αλεξιάδη

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με αφορμή την ανακοίνωσή του για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Κράτος, λέγοντας πως «Στα ψέματα και την παραπληροφόρηση, "σπορ" που διακρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλεξιάδης κατέγραψε νέο ρεκόρ!» 
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία «Πριν στεγνώσει η μελάνη στους Πίνακες με τα επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών των ιδιωτών προς το Κράτος που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) (επισυνάπτεται), ο πολιτικός προϊστάμενός της εμφανίσθηκε να  ρωτάει την ... Αξιωματική Αντιπολίτευση και τους δημοσιογράφους που ... βρήκαν τα στοιχεία αλλά και να κατασκευάζει άλλα, προσπαθώντας να πείσει ότι οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές ... μειώθηκαν, δεν αυξήθηκαν όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΓΓΠΣ!
Ο κ. Αλεξιάδης όφειλε να γνωρίζει ότι η δημοσίευση ανακριβών στοιχείων είναι κολάσιμη ενέργεια. Η οποία, πέραν των άλλων, βλάπτει σοβαρότατα την αξιοπιστία της χώρας και μειώνει τη διαπραγματευτική της ισχύ, με αποτέλεσμα να έρχονται νέα αριστερά μέτρα που θα επωμιστούν ξανά οι Έλληνες φορολογούμενοι».
Κλείνοντας, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως «Πριν βγάλει άλλη ανακοίνωση, ο κ. Αλεξιάδης, είναι καλό να συνεννοείται με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου του. Και αφού είναι τόσο ικανοποιημένη η κυβέρνηση με την πορεία των εσόδων, να εξηγήσει γιατί τα φορολογικά έσοδα είναι μειωμένα στον πρώτο δικό τους προϋπολογισμό κατά 4,3 δις ευρώ, έναντι των αρχικών προβλέψεων (Πίνακας 3.5. της Εισηγητικής Έκθεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού 2016), παρά τη λήψη 23 (!) φορομπηχτικών αριστερών μέτρων ύψους πάνω από 1 δις ευρώ μόνο για το 2015 (Πίνακας. 3.37 της Εισηγητικής)». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: