Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Υπ.Οικ. Αυστρίας: Δεν υπάρχουν χρήματα χωρίς εκπλήρωση των όρων

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γερκ Σέλινγκ, έστειλε αυστηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας πως δεν θα υπάρξει εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα, χωρίς την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Αθήνα. Παράλληλα, εξήρε τη στάση του Ε. Τσακαλώτου και άφησε αιχμές για τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», ο Σέλινγκ αναγνώρισε ότι η Ελλάδα μέσω του τρίτου μνημονίου έχει πραγματοποιήσει πιο σημαντικά βήματα, σε σχέση με την εφαρμογή των προηγούμενων μνημονίων.
Όπως ανέφερε ο Σέλινγκ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, έχουν καταστήσει σαφές στην Ελλάδα ότι είτε θα εκπληρώνει εκ των προτέρων τους όρους είτε δεν θα παίρνει χρήματα, και αυτή προχωρά στην εφαρμογή της λίστας των υποχρεώσεών της.
Τέλος, στάθηκε στη στάση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τονίζοντας πως « είναι βέβαια εξίσου αριστερός όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης -έχοντας αυτοχαρακτηριστεί κάποτε τροτσκιστής- ωστόσο είναι ένας απόλυτος πραγματιστής και όχι σόουμαν όπως ο Βαρουφάκης, αναγνωρίζει ένα πρόβλημα και προσπαθεί να βρει τη λύση, κάτι που δεν έκανε ποτέ ο Βαρουφάκης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: