Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

«Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των αγροτών Ημαθίας και Πέλλας» δηλώνουν οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Καλαϊτζίδης και Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Κοινή δήλωση συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα των αγροτών Ημαθίας και Πέλλας πραγματοποίησαν οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Συγκεκριμένα η δήλωση έχει ως εξής:

«Συμπαραστεκόμενοι στους συμπολίτες μας σε Ημαθία και Πέλλα, δυο κατεξοχήν  αγροτικές περιφερειακές ενότητες και, βιώνοντας την αγωνία των απασχολουμένων στον πρωτογενή τομέα για τα απαράδεκτα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, δηλώνουμε αλληλέγγυοι  στα  δίκαια αιτήματα των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων όλης της χώρας.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τα  σχεδιαζόμενα, εξοντωτικά, ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα, τα οποία μαθηματικά οδηγούν στην κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας, του μόνο εναπομείναντα εξαγωγικού πνεύμονα της εθνικής μας οικονομίας.

Ο υπερτριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του ΟΓΑ, η φορολογική λαίλαπα, η κατάργηση φθηνού αγροτικού πετρελαίου και ρεύματος, σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες  στα αγροτικά φάρμακα, λιπάσματα κ.α, οδηγούν στην ερήμωση της υπαίθρου και σε απόγνωση τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς.
Η κυβέρνηση, αντί να ανοίξει, όπως υποσχέθηκε πέρσι, την ρωσική αγορά, η οποία αποτέλεσε τον βασικό εξαγωγικό στόχο για την πρωτογενή παραγωγή σε Ημαθία και Πέλλα, στέλνει  τους συμπολίτες μας στον Καιάδα της εξαθλίωσης.

Ποιος το περίμενε άραγε, εκατό και πλέον χρόνια από τις αιματηρές αγροτικές εξεγέρσεις εναντίον του γαιοκτημονισμού, μια ελληνική κυβέρνηση, με τις πράξεις της να μετατρέπει τον αγροτικό πληθυσμό της Ελλάδας σε σύγχρονους κολίγες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: