Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Το Κ.Π. ΟΡΑΜΑ στο Γυμνάσιο Πέλλας: Όχι στο κάπνισμα, όχι στο αλκοόλ

Τα μεγαλύτερα μαθήματα διδάσκονται χωρίς βιβλία. Μετά από κάλεσμα της Διευθύντριας Οικονομίδου Κατερίνας, επισκέφτηκαν το σχολείο μας, την Τρίτη 26.1.2016, από το Κέντρο Πρόληψης ΟΡΑΜΑ οι κυρίες Τερζή Φωτεινή και Ιωακειμίδου Μαρία με σκοπό να ενημερώσουν τους μαθητές για τους κινδύνους των εθισμών που αφορούν το κάπνισμα και την χρήση αλκοόλ. 
Η ενημέρωση έγινε κατά τάξεις, μέσα από μία ελεύθερη συζήτηση, ώστε δόθηκε και η ευκαιρία να απαντηθούν ερωτήσεις μαθητών, καθώς και να  κατατεθούν οι προβληματισμοί τους.
Η παιδεία βέβαια είναι συγκερασμός των μαθημάτων που η οικογένεια και η ίδια η κοινωνία διδάσκει μέσω παραδείγματος στα παιδιά, καθώς και των μαθημάτων που θα διδαχτούν στο σχολείο.
Κάθε ενήλικας άθελά του ή ηθελημένα είναι δάσκαλος για τον κάθε ανήλικο που συναναστρέφεται. Έτσι, υπεύθυνα οφείλουμε να αναλάβουμε να διδάσκουμε στα παιδιά σεβασμό στον εαυτό τους και στη ζωή, ώστε ποτέ να μην τη θυσιάσουν στο βωμό κανενός εθισμού, αντιθέτως να την δικαιώσουν μέσα από πράξεις που προωθούν και ενισχύουν υψηλά ιδανικά εαυτού και ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: