Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Πέντε νέα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων - Ένα στα Γιαννιτσά

Τη δημιουργία πέντε νέων κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων κοντά στα σύνορα ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το προσφυγικό και για το επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ.
Τα τέσσερα relocation camps θα δημιουργηθούν στο Κιλκίς και ένα ακόμη στα Γιαννιτσά και θα μπορούν να φιλοξενούν συνολικά 20.000 άτομα.
Όπως είπε ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, υπεύθυνος του ΓΕΕΘΑ για το θέμα του χειρισμού της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα, οι νέοι χώροι είναι:
  • Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης στη Νέα Καβάλα.
  • Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης κοντά στο χωριό Χέρσο. Οι δύο εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν άμεσα με την παραλαβή και τοποθέτηση σκηνών κλπ και θα ακολουθήσουν οι εγκαταστάσεις στα άλλα 3 κέντρα.
  • Στρατόπεδο Παπαδάκη κοντά στο Δροσάτο.
  • Στρατόπεδο Κικκινώρη στο Κεντρικό.
  • Στρατόπεδο Φιλιππάκη στα Γιαννιτσά.
Παράλληλα, τα Γενικά Επιτελεία συνεχίζουν να προμηθεύουν τους μετανάστες-πρόσφυγες με υλικά για τη διαβίωση τους.
Η απόφαση για την κατασκευή τους ελήφθη από την κυβέρνηση ως μέτρο για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που επικρατεί στην Ειδομένη, όπου έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.
Αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση που έλαβαν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι προβλέπει την πλήρη εφαρμογή της απόφασης των υπουργών Aμυνας του ΝΑΤΟ για την «αποστολή» σε ολόκληρο το Αιγαίο, ιδιαίτερα στις περιοχές που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά, από τη Λέσβο μέχρι το Καστελόριζο.
Επιπλέον, θα προβλέπει ότι όσοι μετανάστες και πρόσφυγες ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια θα επιστρέφουν στην Τουρκία.
Η έναρξη των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ είναι θέμα λίγων ωρών, εκτίμησε ο κ. Καμμένος.

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: