Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΝΔ: "Επιτροπή σοφών" για το κυβερνητικό πρόγραμμα

Σήμερα οι ανακοινώσεις από Μητσοτάκη και Χατζηδάκη.
Με ανοιχτό το ενδεχόμενο γενικότερων πολιτικών εξελίξεων η ΝΔ μπαίνει στη φάση των προσυνεδριακών διαδικασιών για το 10ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, αλλά  και τη διαμόρφωση του νέου κυβερνητικού προγράμματος.
Σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη θα παρουσιάσουν με συνέντευξη τύπου τη φιλοσοφία του εγχειρήματος για τη διαμόρφωση του νέου κυβερνητικού προγράμματος, καθώς και τα στελέχη από τον ακαδημαϊκό χώρο και την αγορά που συμμετέχουν ως «εμπειρογνώμονες» στο συμβουλευτικό σώμα για την επεξεργασία του.
Στη ΝΔ περιμένουν με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη καθώς το όλο εγχείρημα έχει δημιουργήσει ερωτηματικά σε ένα μέρος του κομματικού μηχανισμού που θεωρεί ότι με τη συμμετοχή «ειδικών» εξωκομματικών στελεχών με βασικό κριτήριο το βιογραφικό τους, την επιστημονική τους ειδίκευση και την επαγγελματική τους εμπειρία, παραμερίζονται από τη διαδικασία αυτή κομματικά στελέχη.
Πληροφορίες αναφέρουν στο επιτελείο του προέδρου του κόμματος σχεδιάζεται η δημιουργία μιας «επιτροπής σοφών» από προσωπικότητες με ευρύτερη απήχηση στην κοινωνία που θα έχει την επίβλεψη του όλου εγχειρήματος. Αρκετοί εκτιμούν από τη σύνθεση της επιτροπής αυτής ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει και πολιτικό στίγμα για τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει στη ΝΔ.
Από τη Συγγρού επιχειρούν να δώσουν τόσο στη διαδικασία διαμόρφωσης του προγράμματος της ΝΔ όσο και στις προσυνεδριακές διαδικασίες χαρακτήρα ανοίγματος της παράταξης στην κοινωνία και να το αντιστοιχήσουν «στις προσδοκίες των πολιτών που αναζητούν συγκεκριμένο σχέδιο από την κρίση και τα καθημερινά τους προβλήματα» όπως επισημαίνουν στη Συγγρού.
Χτες μάλιστα συνεδρίασε για πρώτη φορά η οργανωτική επιτροπή συνεδρίου της ΝΔ υπό την προεδρία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος στην εισήγησή του απηύθυνε κάλεσμα για «ανοιχτή διαβούλευση» στα 400 χιλιάδες μέλη της ΝΔ τονίζοντας ότι «ο βασικός στόχος του 10ου συνεδρίου είναι καταστατικός-οργανωτικός» με στόχο «να προκύψει από το αυτό το συνέδριο ένα νέο σύγχρονο καταστατικό, το οποίο θα μετατρέψει τη ΝΔ σε πραγματικό, ανοιχτό, συμμετοχικό κόμμα».
Τέλος, έκλεισε και το θέμα της προεδρίας της ΟΝΝΕΔ με την ανακήρυξη του Βασίλη Γεωργιάδη ως νέου προέδρου της οργάνωσης χωρίς εκλογική διαδικασία εφόσον ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. Ωστόσο υπήρξαν ορισμένες αντιδράσεις με μερίδα στελεχών να κάνει λόγο για «κατ’ ανάθεση προεδρία», ενώ και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης με δήλωσή του χαρακτήρισε αντικαταστατική την ακολουθούμενη διαδικασία επισημαίνοντας ότι «η απόφαση αυτή αδικεί κυρίως τα χιλιάδες μέλη της ΟΝΝΕΔ σε όλη την Ελλάδα, την ιστορία της οργάνωσης  αλλά και  το νέο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, τον Βασίλη Γεωργιάδη, ο οποίος έχει δώσει σημαντικούς αγώνες για την οργάνωση και θα έπρεπε να είχε την μεγαλύτερη δυνατή πολιτική νομιμοποίηση».

Θοδωρής Λαπαναΐτης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: