Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Ισχυρές αναφορές στο προσφυγικό περιείχαν οι δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου, του Γιάννη Δραγασάκη, του Νίκου Βούτση, του Πάνου Καμμένου, του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά από τη Λευκωσία, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα για την 25η Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, αρραγές μέτωπο συνευθύνης να ορθώσουμε όλοι οι Έλληνες προκειμένου ν' αντισταθούμε επιτυχώς στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τις νεότερες γενιές, στις οποίες έχουμε χρέος να κληροδοτήσουμε προοπτική ελπίδας και δημιουργίας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Η Ελλάδα, πρόσθεσε ο ΠτΔ, πέραν των δραματικών επιπτώσεων του οξύτατου οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος, υφίσταται σήμερα τις συνέπειες μιας πρωτόγνωρης προσφυγικής ροής, εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι τα δικά της σύνορα φυλασσόμενα κυριάρχως απ' αυτήν. Πιστοί στο αρχαιοελληνικό παράδειγμα της συμπεριφοράς των προγόνων μας απέναντι στους ικέτες αλλά και στις χριστιανικές αρχές της αγάπης και της αλληλεγγύης, οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες υπό όρους ανθρωπισμού. Ενώ τους αδίστακτους τρομοκράτες, ύστερα μάλιστα και από το τελευταίο αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, τους αντιμετωπίζουμε ως στυγνούς εγκληματίες εχθρούς της ανθρωπότητας και αποκρουστικούς υπηρέτες της νέας βαρβαρότητας που επιχειρεί να πλήξει τον πυρήνα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας.
Την ίδια όμως συμπεριφορά, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος απαιτούμε από τους εταίρους μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία «οφείλει να σεβασθεί στο ακέραιο τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της και να συμπεριφερθεί ως προς το προσφυγικό ζήτημα σύμφωνα με τον πνευματικό, πολιτικό και νομικό της πολιτισμό, απομονώνοντας, εν ανάγκη και με την επιβολή κυρώσεων, τις ακραίες εκείνες επιλογές εταίρων που διακατέχονται από αντιανθρωπιστικά και αντιδημοκρατικά φοβικά σύνδρομα, τα οποία ουδόλως συμβιβάζονται με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, επισήμανε ότι «ο αγώνας για την ελευθερία διαχρονικά είναι συνυφασμένος με τον αγώνα για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη. Συνεχίζουμε τον αγώνα για ειρήνη με όσους αγωνίζονται στη Συρία, στη Μ. Ανατολή και παντού για να μην δημιουργούνται νέες προσφυγικές ροές και νέοι πρόσφυγες. Σήμερα ο αγώνας για την ελευθερία είναι αγώνας για την αλληλεγγύη για την ελευθερία από την φτώχεια, την ανέχεια, ενάντια στις ανισότητες και τις αδικίες είναι διαρκής αγώνας για τη δικαιοσύνη, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο».
Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης σημείωσε: «Με την εξαιρετική παρέλαση σήμερα των Ενόπλων Δυνάμεων και με την παρουσία του λαού μας σε όλη τη χώρα τιμώνται, όπως και κάθε μέρα, οι διαχρονικοί αγώνες του λαού για ανεξαρτησία, ελευθερία, ειρήνη. Αυτοί οι αγώνες σήμερα συναντώνται με την ανάγκη, έτσι ώστε σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, να γιγαντωθεί το κίνημα του ανθρωπισμού, το κίνημα της αλληλεγγύης, το κίνημα για ειρήνη σε όλον τον κόσμο, και βέβαια, για κοινωνική δικαιοσύνη στην χώρα μας. Τιμάμε αυτούς, οι οποίοι αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα εδώ».
Ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος συνεχάρη τις Ένοπλες Δυνάμεις για το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό και τη συνεχή προσφορά προς το έθνος, ενώ τόνισε ότι ο ελληνικός λαός ακόμη και την ώρα της βροχής παρέμεινε στην παρέλαση.
"Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, να διασφαλίσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αλλά και σε καιρό ειρήνης οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να προσφέρουν στο κοινωνικό έργο που το έθνος έχει υποχρέωση και κατά παράδοση προσφέρει", υπογράμμισε και πρόσθεσε: "Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον ανθρώπινο πόνο, αυτή εξάλλου είναι και η μοίρα αυτού του έθνους. Σε δύσκολες στιγμές να προσφέρει".
Στη σημασία της ομοψυχίας του έθνους απέναντι στις δυσκολίες που διανύει, εστίασε το μήνυμα του για τη σημερινή εθνική επέτειο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. ​ «Τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία του Έθνους, για την ελευθερία, για τη δικαιοσύνη, για την οικονομική προκοπή. Σήμερα, επίσης, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Μια μέρα σπουδαία για την Ορθοδοξία, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε, είναι απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι, μακριά από τις διχαστικές γραμμές του παρελθόντος», τόνισε.
Δηλώσεις Γέννηματά από τη Λευκωσία: Επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εθνική ενότητα
«Τα νιάτα του Ελληνισμού μας κάνουν αισιόδοξους και υπερήφανους», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από τη Λευκωσία μετά την παρέλαση.
Ο Ελληνισμός από την Κύπρο, την Κρήτη, τη νησιωτική, την ηπειρωτική Ελλάδα, πρόσθεσε, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία εμπνευσμένος από τις αξίες και τις αρχές του Διαφωτισμού: την ισότητα, τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη.
Επισήμανε ότι αυτές τις αρχές καλούμαστε σήμερα να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα και εγρήγορση απέναντι στην τρομοκρατία, τον φανατισμό και τη βία. Με την επισήμανση ότι οι Έλληνες έχουμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα την προσφυγική κρίση, την οικονομική κρίση, χαρακτήρισε «επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εθνική ενότητα, όχι μόνο των πολιτικών δυνάμεων, αλλά του Ελληνισμού, γιατί έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε καλύτερες μέρες για τις νέες γενιές της πατρίδας μας». 

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: