Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Μα υπάρχει ήδη σε νόμο το «επενδυτικό σχέδιο» Μάρδα;

Πολύ ωραία. Ούτε εμένα μου φάνηκε... επιτυχημένη η (όποια και όπως ειπώθηκε) συσχέτιση φιλοξενίας των προσφύγων πολέμου με τις επενδύσεις, του Δημήτρη Μάρδα. Παρότι αναγνωρίζω την κακόβουλη και ιδιοτελή κοπτοραπτική που υπέστη η σχετική αναφορά του και παρακολουθώ την δεξιοαριστερή προπαγανδιστική υπόκρουση που έκτοτε την συνοδεύει.
Πάμε όμως και λίγο στην ουσία. Ξέρετε ότι υπάρχει ήδη νόμος που λέει πολύ περισσότερα για τα λεφτά, τις επενδύσεις και την παραμονή αλλοδαπών στην Ελλάδα; Ξέρετε ποιοι έχουν υπογράψει τον υφιστάμενο από την... πρωταπριλιά του 2014  νόμο 4251/2014, ΦΕΚ Α’ 80, 1.4.2014, περί διευκολύνσεων παραμονής στην Ελλάδα των αλλοδαπών πολιτών, εάν αυτοί διαπιστωθεί ότι «επένδυσαν» σε ακίνητα στην Ελλάδα, άνω των 250.000 ευρώ;
Μα περίπου όλη η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει επεξεργαστεί τα 148 άρθρα του και τον έχει υπογράψει: Δηλαδή οι τότε υπουργοί: Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Στουρνάρας, Βαγγέλης Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Κωστής Χατζηδάκης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, Γιάννης Βρούτσης, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Χαράλαμπος Αθανασίου. Παρακαλώ δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ με το νόμο - «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ενταξης»- στο επίσημο site του υπουργείου Εξωτερικών.

Υ.Γ. Προσωπικά, να σας πω την αμαρτία μου, εντόπισα αυτό το νόμο της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου όταν διάβασα το σχετικό διευκρινιστικό μήνυμα στο twitter του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα, ο οποίος προφανώς ως σοβαρός άνθρωπος, δεν άντεχε να ακούει την κάθε μπούρδα και το χλευασμό που κυκλοφορούσε από τους δεξιοαριστερούς τερατολόγους επί του ζητήματος.
Διαβάστε και την «Καθημερινή», 26.03.2016, στις οικονομικές της σελίδες, το ρεπορτάζ του Ηλία Μπέλλου με τίτλο «Οι «άλλοι» Σύροι πρόσφυγες στον Πειραιά είναι... εφοπλιστές» http://www.kathimerini.gr/854444/article/oikonomia/epixeirhseis/oi-alloi...

Συντάκτης: Δημήτρης Τρίμης
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: