Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Παυλόπουλος: Αντιμετωπίζουμε έναν νεοφιλελεύθερο Μινώταυρο

Χρησιμοποιώντας το μύθο του Μινώταυρου, του Λαβύρινθου και του Θησέα, ο Προκόπης Παυλόπουλος επιχείρησε να εξηγήσει την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και την κοινωνικοοικονομική κρίση της ευρωπαϊκής έννομης τάξης.
«Ολοένα και περισσότερο η οικονομία, θυμίζει το μυθικό Λαβύρινθο, με την έννοια ότι η είσοδος είναι ορατή, αλλά η έξοδος μακρινή, δαιδαλώδης και αδιευκρίνιστη» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Αυτός ο οικονομικός Λαβύρινθος που έχει το δικό του Μινώταυρο, ως αρχιτέκτονα αλλά και ως αμείλικτο φύλακα της εφιαλτικής χαοτικότητάς του, είναι το γνήσιο τέκνο, της νεοφιλελεύθερης οικονομικής αντίληψης», πρόσθεσε.
«Μέσα σ' αυτόν τον οικονομικό Λαβύρινθο κι αντιμέτωπος με το νεοφιλελεύθερο Μινώταυρο, ο θεσμικός Θησέας καλείται, υπό όρους που παραπέμπουν στην ιστορία του Δαυίδ απέναντι στον Γολιάθ, να φέρει σε πέρας την αποστολή του», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε: «Την επανίδρυση ενός κανονιστικού εποικοδομήματος, το οποίο θα μπορέσει να υπερασπισθεί τον Άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο κυρίως δια της αποκατάστασης του κανόνα δικαίου και της έννομης τάξης στον θεσμικό τους θρόνο, που πρέπει επιπλέον να στηρίζεται πάνω σε δημοκρατικό βάθρο. Τελικώς δε δια της αποκατάστασης του κράτους δικαίου μ' έμφαση στον ανθρωπιστικό πυρήνα του, το κοινωνικό κράτος δικαίου»..
«Σε αυτόν τον Λαβύρινθο και απέναντι σε αυτόν τον Μινώταυρο, η έννομη τάξη και οι θεσμοί παίρνουν τη μορφή ενός άλλου Θησέα. Ο οποίος, με ασπίδα την παραδοσιακή του δημοκρατική νομιμοποίηση και δόρυ την πλήρη αίσθηση της θεσμικής του αποστολής, οφείλει να αγωνισθεί για να εντοπίσει το Μινώταυρο και να τον εξοντώσει», είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: