Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Πρόοδο βλέπουν όλοι

Παρά τις σημαντικές αποκλίσεις που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, σημαντική πρόοδο στο φορολογικό και το ασφαλιστικό σημειώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε ανακοίνωσή του, εκτιμώντας ότι οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.
Η επίσημη ανακοίνωση του ΔΝΤ, αναφέρει:
Η Αποστολή ήταν παραγωγική. 'Εχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος. Επιπλέον, η αποστολή σημείωσε σημαντική πρόοδο σχετικά με τις βασικές πτυχές της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν κατά το διάλειμμα των εορτών του Πάσχα. Οι επικεφαλής της Αποστολής θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου για να επαναλάβουν τις συνομιλίες με σκοπό να τις ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό.
Μία από τα ίδια και από τον Ντάισελμπλουμ
Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, διαπίστωσε ότι οι συνομιλίες κατέγραψαν σημαντική πρόοδο στα ζητήματα όπως η φορολόγηση του εισοδήματος και η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. 
Πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ, σε γραπτή του δήλωση είχε κάνει λόγο για μία παραγωγή επαφή των δύο πλευρών: 
Οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών ήταν εποικοδομητικές από το ξεκίνημα της αποστολής. Σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί στα εκκρεμή ζητήματα όπως η φορολόγηση του εισοδήματος και η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα θα επιστρέψουν στις 2 Απριλίου για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με στόχο να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.
Και η Κομισιόν βλέπει πρόοδο
Νωρίτερα και η Κομισιόν είχε κάνει λόγο για σημαντική πρόοδο στο φορολογικό και εν μέρει στο συνταξιοδοτικό. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 
«Η αποστολή υπήρξε παραγωγική. Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος ως προς τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος. Επιπλέον πρόοδος σημειώθηκε και σχετικά με βασικές πτυχές της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού».
Το Σάββατο, 2 Απριλίου, θα συνεχιστούν οι επαφές των δύο πλευρών, καθώς η συζήτηση που οδηγεί στην πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διακόπτεται για το Καθολικό Πάσχα. 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: