Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

«Αγάπη μου στείλε μου τα κλειδιά του αυτοκινήτου με sms»

Φανταστείτε ότι οδηγείτε στο δρόμο και μέσω του κινητού σας κλείνετε θέση στάθμευσης στο πάρκινγκ που σαν ενδιαφέρει. Μέσω του συστήματος πλοήγησης φτάνετε στον χώρο στάθμευσης που επιλέξατε.  Αυτόματα η πύλη ανοίγει καθώς πλησιάζει το αυτοκίνητο σας. Όταν εγκαταλείψετε τον χώρο στάθμευσης, πληρώνετε απευθείας μέσω app χωρίς να χρειάζεται να βγείτε  από το αυτοκίνητο και παίρνετε και απόδειξη μέσω e-mail.
Φανταστείτε ακόμη, ότι ξεχάσατε το κλειδί σας και το αυτοκίνητο σας ανοίγει  και κλείνει  με ένα «ψηφιακό κλειδί». Έτσι δίνεται σε εσάς η δυνατότητα, με ένα sms, αλλά και σε όποιον εσείς επιθυμείτε, να έχετε ή να έχει, άμεσα πρόσβαση στο όχημα.
Ε λοιπόν, μην μπείτε στον κόπο. Όλα αυτά τα τεχνολογικά «κόλπα» τα σκέφτηκαν ήδη οι ερευνητικές ομάδες  εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και αυτοκινητοβιομηχανιών για να κάνουν την  ζωή σας πιο εύκολη και ίσως την τσέπη σας ελαφρότερη.
Η συνεργασία μεταξύ τους αποβλέπει στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών που κάνουν ευκολότερη και ασφαλέστερη τη χρήση των αυτοκινήτων. H Seat, η Samsung και η Sap, δημιούργησαν μία νέα τεχνολογική συμμαχία προκειμένου να αναπτύξουν προγράμματα για το συνδεδεμένο αυτοκίνητο του μέλλοντος.
Ο σκοπός της τεχνολογικής συμμαχίας είναι να κρατήσει τους χρήστες συνδεδεμένους και ασφαλείς ενώ οδηγούν.
Οι ομάδες εργασίας ολοκληρώνουν επίσης τις εξής -πολύ ωραίες- εφαρμογές:
Νέες λειτουργίες που συμπεριλαμβάνουν, τηλεχειριστήριο συνδεδεμένο με τις οικιακές συσκευές, αναπαραγόμενες προειδοποιήσεις στο ταμπλό του αυτοκινήτου με παρακολούθηση της συμπεριφοράς του οδηγού και παροχή συμβουλών οδήγησης, αύξησης επιδόσεων, εξοικονόμηση χρήματος μέσω μείωσης κατανάλωσης καυσίμου και υπενθύμιση για μη προγραμματισμένη συντήρηση οχήματος. 
Σύμφωνα  με πληροφορίες που ελέγχονται όμως  για την εγκυρότητα τους,  στις νέες τεχνολογικές  εφαρμογές  ενδέχεται να συμπεριληφθεί και καφετιέρα  στο αυτοκίνητο ώστε μέσω του κινητού σας να επιλέγετε, πριν φτάσετε στο όχημα σας, τον καφέ που προτιμάτε  για να σας συνοδεύσει στο ταξίδι σας  ή την βόλτα σας.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: