Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Έως 7 Μαΐου η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων

Συνεχίζεται έως και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων, έπειτα από απόφαση της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων. Οι δικηγόροι εκτιμούν ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο οδηγεί σε δήμευση του μεγαλύτερου μέρους του εισοδήματός τους, απειλώντας την επαγγελματική και οικονομική τους υπόσταση.
Η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ενημερώθηκε αναλυτικά και εξέτασε σε βάθος τις προτεινόμενες διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και αποφάσισε την παράταση της πανελλαδικής αποχής.
Εκτιμά ότι το νομοσχέδιο παρά τις επιμέρους τροποποιήσεις, δεν έχει μεταβληθεί ουσιωδώς κατά περιεχόμενο και οι προτεινόμενες διατάξεις εξακολουθούν να οδηγούν σε δήμευση του μεγαλύτερου μέρους του εισοδήματος των δικηγόρων, απειλώντας ευθέως την επαγγελματική και οικονομική τους υπόσταση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ και της Ολομέλειας Βασ. Αλεξανδρή, προκειται για αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, όπως καταγράφηκε και στην πρόσφατη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ειδικότερα αναφέρθηκε:
1. Στην έλλειψη αναλογιστικών μελετών την οποία είχε επισημάνει εξ αρχής το δικηγορικό σώμα.
2. Στην ένταξη όλων των ασφαλισμένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε ενιαίο φορέα, που καθιστά κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο, αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο στο σύνολό του, και
3. Στη διαφοροποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων ως προς το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.
Επίσης η ολομέλεια ενέκρινε την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής και αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και το Σάββατο, 7 Μαΐου και συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων την Παρασκευή 6 Μαΐου.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: