Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Απολογισμός συγκέντρωσης τροφίμων – παιχνιδιών του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πέλλας

Μετά από τρία χρόνια δράσεων και έξι εκδηλώσεις για συγκέντρωση τροφίμων και παιχνιδιών στις πρωτεύουσες των τεσσάρων Δήμων του Νομού, αλλά και στη τοπική Κοινότητα Καλής, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι δεν θα υπάρξει αντίστοιχη δράση το φετινό Πάσχα 2016.
Όταν ξεκίνησε η πρωτοβουλία του Δικτύου με στόχο την καλύτερη συνεργασία των Φορέων μεταξύ τους και την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, εκτός από την οργανωμένη βοήθεια της Εκκλησίας δεν υπήρχε κάποιος άλλος φορέας ή συντονιστής.
Στο διάστημα αυτό έχει θεσμοθετηθεί η Κάρτα Αλληλεγγύης, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και πιο πρόσφατα το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ.
Για τους λόγους αυτούς κρίναμε σκόπιμο να μην πραγματοποιηθεί νέα δράση από το Δίκτυο και αφέθηκε στην διακριτική ευχέρεια του κάθε Δήμου να την πραγματοποιήσει. Άλλωστε μέσα από τη συνεργασία των τελευταίων ετών αποκτήθηκε μια σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία.
Συνοπτικά από τις 6 δράσεις που υλοποιήθηκαν ωφελήθηκαν:
1η  Δράση - Μάρτιος 2013, 319 οικογένειες, 2η  Δράση - Δεκέμβριος 2013, 340 οικογένειες.
3η Δράση - Μάρτιος 2014, 390 οικογένειες, 4η Δράση - Δεκέμβριος 2014, 348  οικογένειες.
5η Δράση - Μάρτιος 2015, 577 οικογένειες, 6η Δράση - Δεκέμβριος 2015, 620 οικογένειες.
Το ποσό των 10.657 € που συγκεντρώθηκε στις 4 τελευταίες δράσεις από την αγορά κουπονιών, διανεμήθηκε στις παραπάνω οικογένειες μαζί με τρόφιμα, ενώ τα παιχνίδια δόθηκα σε οικογένειες, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.
Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία τα μέλη του Δικτύου (Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, την Π.Ε. Πέλλας, του τέσσερις Δήμους του Νομού) και τους Προσκόπους, τις Εθελοντικές Ομάδες του Κέντρου Πρόληψης («Ασπίδα», «Νοιάζομαι..», «Από Καρδιάς», «Το Όραμα των Αμπελιών»), πολλά Σχολεία  και Συλλόγους του νομού καθώς και πολλούς Επιχειρηματίες.
Πάνω απ΄ όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας, που ανταποκρίθηκαν με Διάθεση Προσφοράς και Αλληλεγγύης στην παραπάνω προσπάθεια, προσφέροντας πολλές φορές από το υστέρημα τους.
Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να απευθυνθεί στο Φιλόπτωχο της Ιεράς Μητρόπολης και συγκεκριμένα στον Πατέρα Μάξιμο, στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων ή σε άλλους φορείς που θα ζητήσουν τη βοήθεια σας, όπως π.χ. οι Πρόσκοποι.
Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Με εκτίμηση
Εκ μέρους του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πέλλας
Ο Συντονιστής Φορέας
Κ.Π. Ν. Πέλλας «Όραμα»


Δεν υπάρχουν σχόλια: