Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης

Πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων το υπόλοιπο 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης για το 2015 και το Πρασίνισμα.
Τα προβλήματα που ανέκυψαν με την κατανομή και την πληρωμή των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης έτους 2015 για τους παραγωγούς ήταν το βασικό αντικείμενο παρέμβασης των αγροτών και ζητούν την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.
Όπως αναφέρουν στο agrocapital.gr οι αγρότες «φέτος με την μειωμένη καταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, έχουν εκ των πραγμάτων υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά και μάλιστα σε μια περίοδο που οι ανάγκες όλων λόγω των πολλών οικονομικών βαρών που πληρώνουν στο κράτος, είναι πολύ αυξημένες.
Μεγάλο μέρος αγροτών δεν έχουν τα προς το ζην. Εάν εφαρμοστούν τα εξαγγελθέντα μέτρα με τον διπλασιασμό της φορολογίας, το ΦΠΑ από 13% στο 24% στο λίπασμα, στα φυτοφάρμακα κ.λπ. και τον τριπλασιασμό στις ασφαλιστικές εισφορές τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι το επάγγελμά του αγρότη-κτηνοτρόφου θα εγκαταλειφθεί και η ύπαιθρος θα μαραζώσει.
Οι καλλιέργειες είναι πολύ κοστοβόρες. Πάνω σε όλα αυτά, ήρθαν να προστεθούν τα προβλήματα στην πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης που πλήττουν μια μεγάλη μερίδα δικαιούχων αγροτών καθώς και η μείωση της Ενιαίας Ενίσχυσης μίκρυνε το εισόδημα όλων των παραγωγών».

Πηγή: agrocapital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: