Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Οι φτωχοί δεν ψηφίζουν

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών βρίσκεται πλέον αρκετά πίσω από την Χίλαρι Κλίντον στις εσωκομματικές και είναι εξαιρετικά δύσκολο να είναι αυτός που θα βρεθεί απέναντι στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.
«Θέλω να πω ότι είναι ένα απλό γεγονός. Είναι δυστυχώς η πραγματικότητα στην αμερικανική κοινωνία» είπε ο Μπέρνι Σάντερς, απαντώντας στο NBC ότι οι φτωχοί δεν ψηφίζουν και γι αυτό χάνει σε διάφορες πολιτείες.
«Το 80% των φτωχών δεν ψήφισε στις εκλογές του 2014. Πράγματι, τα δεδομένα δείχνουν ότι μόνο το 24,5% των πολιτών άνω των 18 ετών που κερδίζουν κάτω από 10.000 δολάρια το χρόνο πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές του 2014 και αυτό σημαίνει ότι το 75,5% δεν πήγαν καν στις κάλπες», δήλωσε ο γερουσιαστής από το Βερμόντ.
«Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές είναι από τα μικρότερα σε σχέση με τις άλλες μεγάλες χώρες του κόσμου» τόνισε ο Σάντερς για να συνεχίσει λέγοντας ότι «Αν κατορθώσουμε να αυξήσουμε πραγματικά το ποσοστό συμμετοχής ώστε όλοι οι άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα, οι νέοι και οι εργάτες συμμετέχουν στην πολιτική διαδικασία, αν πετύχουμε ένα ποσοστό συμμετοχής 75%, αυτή η χώρα θα μεταμορφωθεί κυριολεκτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: