Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Το άγχος για εκλογές

Οι εγκλωβισμένοι της επιθυμίας για ρεβάνς και ένα αίτημα χωρίς νόημα, όσο δεν συνοδεύεται με μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στα σχέδια των δανειστών.
Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, μπορεί να την εξυπηρέτησε για λίγο εσωκομματικά, ως "δώρο", σε μια μερίδα στελεχών, που αναζητά ρεβάνς και δικαίωση, ωστόσο η απουσία εναλλακτικής πρότασης και ολοκληρωμένου σχεδίου, οδήγησε σε πολιτική αμηχανία.
Γιατί να γίνουν πρόωρες εκλογές, αν στο τραπέζι δεν υπάρχει μια εναλλακτική, που θα ανακουφίσει τον λαό;
Έχει λόγους να βιάζεται ο κ. Μητσοτάκης για να οδηγηθούμε σε μια εκλογική αναμέτρηση; Όχι, πριν έχει την πρόταση και το αφήγημα για μια λύση. Δεν έδειξε άλλωστε να βιάζεται αρχικά.
Το άγχος των γρήγορων εκλογών και της αριστερής παρένθεσης, είναι γνωστό ποιους διακατέχει εντός της Νέας Δημοκρατίας και πιθανότατα δεν έλαβαν το μήνυμα της κοινωνίας, αν και τους εστάλη πολλάκις μέσα σε ένα χρόνο.
Η πίεσή τους οδήγησε την αξιωματική αντιπολίτευση σε μια λάθος κίνηση, καθώς πόνταραν στο ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση και θα επιστρέψουν δικαιωμένοι.
Αυτό που δεν κατανοούν πάντως όσοι βιάζονται για στηθούν ξανά κάλπες, είναι αυτό που έχουν καταλάβει πολύ καλά οι πολίτες.
Όσο δεν υπάρχει ένα αξιόπιστο σχέδιο απέναντι στα μνημόνια ή ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση με έμφαση στην εργασία και τις επενδύσεις και όχι στους "κόφτες" και τους φόρους, η συζήτηση για εκλογές θα μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου.

Του Μάνου Χωριανόπουλου - Διευθυντής Σύνταξης του NEWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια: