«Η λύση δεν είναι να διαχειριστούμε την μιζέρια, αλλά να μεγαλώσουμε την πίτα» υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, επισημαίνοντας την ανάγκη να αξιοποιηθούν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προσέλκυσης επενδύσεων τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, η καινοτομία, αλλά κι οι νέοι άνθρωποι που τόσα χρόνια άνεργοι έχουν όρεξη για δουλειά.
Ο Β. Αποστόλου τόνισε ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε να τελειώσει η αντιμετώπιση των αγροτών ως πολιτών δεύτερης κατηγορίας μέσα από την καθιέρωση του ατομικού αφορολόγητου εισοδήματος και την διασφάλιση της κατώτερης σύνταξης. Παράλληλα, σχολίασε ότι κυβερνητικές κινήσεις σε ζητήματα όπως η μάχη για την φέτα, η σχολάζουσα αγροτική γη, η κάρτα αγρότη, εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό για την αγροτική πολιτική κι όχι «μπαταριές στον αέρα».
Αναφερόμενος στον καθορισμό του κατ' επάγγελμα αγρότη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπενθύμισε ότι οι ίδιοι οι αγρότες το είχαν ζητήσει μέσα από τα αγωνιστικά τους αιτήματα. Ο Β. Αποστόλου επισήμανε ότι από τον καθορισμό του κατ' επάγγελμα αγρότη είναι ωφελημένο πάνω από το 90% των αγροτών, καθώς σχεδόν 400,000 αγρότες θα τύχουν του αφορολόγητου.
Σχετικά με την τακτική της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναρωτήθηκε αν «μια καταγγελτική πολιτική νομιμοποιεί το παρελθόν και διασφαλίζει το μέλλον;» Ο Β. Αποστόλου σχολίασε ότι υπάρχουν «καθοριστικές και διαχρονικές πολιτικές ευθύνες» κι υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε μέχρι και σήμερα καλείται να αντιμετωπίσει την κατάσταση οικονομίας και κοινωνίας που «διαμόρφωσε η δική σας πολιτική».
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι «προσπαθούμε να κρατήσουμε τους ανθρώπους ζωντανούς, παλεύουμε με τους δανειστές πρόταση-πρόταση, λέξη-λέξη για να σώσουμε ο,τιδήποτε κι αν σώζεται».

Πηγή: avgi.gr