Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Παγκόσμιο διαδικτυακό διάβημα από Μαδούρο: Σταματήστε τον πόλεμο κατά της Βενεζουέλα

Έκκληση προς τους ηγέτες όλου του κόσμου να σταματήσει η επίθεση κατά της Βενεζουέλα απηύθυνε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο σήμερα το βράδυ μέσω παγκόσμιας διαδικτυακής σύνδεσης με όλες τις πρεσβείες της χώρας του ανά τον κόσμο για μία ιδιαίτερη συνέντευξη τύπου.
Στην ομιλία του από το Καράκας, ενώπιον υπουργών, βουλευτών και δημοσιογράφων, αλλά κυρίως του διεθνή Τύπου, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε ότι η πρωτοβουλία του αυτή να απευθυνθεί σε όλο τον κόσμο πηγάζει από την ανάγκη να «αντιπαλέψει τα ψέματα που γράφονται από τις παγκόσμιες ολιγαρχίες των ΜΜΕ εναντίον του και να αντισταθεί στην μιντιακή εκστρατεία εναντίον της χώρας του». 
«Στη Βενεζουέλα κρίνεται η τύχη της ειρήνης στη Λατινική Αμερική» είπε επισημαίνοντας ότι η χώρα του που επιθυμεί και προωθεί την διπλωματία της ειρήνης και θα υπερασπιστεί το δικαίωμά της να επιλέγει το δικό της πολιτικο-οικονομικό μοντέλο.
Ο Μαδούρο τόνισε ότι «η Βενεζουέλα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας επικοινωνιακής, πολιτικής και διπλωματικής επίθεσης, μίας συνωμοσίας του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού που έχει επίκεντρο την Ουάσινγκτον και ενεργεί με το σύνδρομο της ανωτερότητας και στόχο την επανάκτηση των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών της Λατινικής Αμερικής. Η γεωπολιτική του κόσμου δεν είναι είναι τίποτα άλλο από την κυριαρχία, κι όπου αυτή δεν μπορεί να υπάρχει επιβάλλεται η καταστροφή και το χάος», πρόσθεσε.
Ιδιαίτερη επίθεση έκανε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατά της Ισπανίας και του ισπανικού Τύπου για τα συκοφαντικά, όπως είπε, δημοσιεύματα εναντίον του και τη φασιστική τους εμμονή ότι ο Μαδούρο δεν θα τελειώσει τη θητεία του και ότι χάνει ολοένα και περισσότερο τη δύναμή του.
«Το μόνο που κάνει η Βενεζουέλα, μια χώρα που ξέρει από μάχες και αγώνες, είναι», όπως είπε, «να διεκδικεί την ειρήνη, να παρακολουθεί και να καταγγέλλει».
Κατήγγειλε εισβολή αμερικάνικου κατασκοπευτικού αεροσκάφους
O πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγόρησε σήμερα την Ουάσιγκτον ότι πραγματοποίησε  εισβολή στον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας την προηγούμενη εβδομάδα κι ανακοίνωσε ότι το Καράκας θα προβεί σε επίσημη διπλωματική διαμαρτυρία.
«Οι αεροπορικές μας δυνάμεις, η πολεμική μας αεροπορία εντόπισε την παράνομη εισβολή με στόχο την κατασκοπεία, ενός Boeing 700 E-3 Sentry, εξοπλισμένου με όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς ηλεκτρονικής παρακολούθησης» δήλωσε.
Η Ουάσιγκτον, που διαψεύδει ότι επιχειρεί να επηρεάσει την πορεία των γεγονότων που συγκλονίζουν τη Βενεζουέλα, διατύπωσε χθες την ανησυχία της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην χώρα.
Το E-3 Awacs Sentry είναι ένα αεροσκάφος ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης και αεροπορικής επιτήρησης, που χρησιμοποιείται ιδίως από τις ΗΠΑ, για την αποτροπή μιας ενδεχόμενης εχθρικής δραστηριότητας από αέρος αλλά και να καθοδηγεί τις αεροπορικές δυνάμεις που διεξάγουν επιχειρήσεις αναχαίτισης ή επίθεσης.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: