Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Der Spiegel: 93,6 δισ. ευρώ θα δαπανήσει η Γερμανία για τους πρόσφυγες έως το 2020

Το ποσόν των 93,6 δισ. ευρώ αναμένεται να δαπανήσει η Γερμανία για τη συνολική διαχείριση και υποστήριξη των προσφύγων τους οποίους μέχρι το 2020 θα φιλοξενεί, σύμφωνα με έκθεση του Ομοσπονδιακού Υπ. Οικονομικών της χώρας που επικαλείται το περιοδικό Der Spiegel.
Σύμφωνα με αναλυτές του Reuters, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αναμένεται να πυροδοτήσει νέες αντιδράσεις κυρίως από ακροδεξιούς και εθνικιστικούς χώρους δίνοντας νέα τροφή στην αντιμεταναστευτική τους ρητορεία και με δεδομένο τους τουλάχιστον 1 εκατ. πρόσφυγες που δέχτηκε η Γερμανία από τη Συρία αλλά και άλλες εμπόλεμες ζώνες μόνο μέσα στο προηγούμενο έτος.
Το γερμανικό περιοδικό διευκρινίζει πως στο συγκεκριμένο ποσόν συμπεριλαμβάνονται τα κόστη υποδοχής αλλά και ένταξης των προσφύγων καθώς και η «σε μεγαλύτερο βάθος αντιμετώπιση του προβλήματος», με τα ποσά που πιθανόν η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα κληθεί να υποστηρίξει ενδεχομένως τις χώρες προέλευσης.
Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι του ίδιου Υπουργείου σε 600.000 εκτιμούν περίπου τους πρόσφυγες που θα φθάσουν στη Γερμανία μέχρι το τέλος του 2016 ενώ σε 400.000 και 300.000 αντίστοιχα τα δυο επόμενα έτη, ενώ, ως στόχο θέτουν την μέσα σε πέντε χρόνια εργασιακή απασχόληση του 55% από αυτούς.
Ερωτηθείς σχετικά για το συγκεκριμένο δημοσίευμα εκπρόσωπος της κυβέρνησης αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, ωστόσο επεσήμανε πως οι συνομιλίες μεταξύ γερμανικής κυβέρνησης και άλλων χωρών που αφορούν την κατανομή του συνολικού κόστους του προσφυγικού συνεχίζεται με την επόμενη συνάντησή τους να λάβει χώρα στις 31 τρέχοντος μηνός.

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: