Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Άμεση εφαρμογή του μνημονίου ζητούν οι Βρυξέλλες

Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει ότι το δημοψήφισμα της Βρετανίας δεν πρόκειται να επηρεάσει τη στάση των δανειστών προς την Ελλάδα, αν εφαρμοστούν άμεσα τα όσα προβλέπονται στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Το Brexit δεν αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα την Ελλάδα σε οικονομικούς όρους, ωστόσο, καθιστά επιτακτική την εμπρόθεσμη εφαρμογή του προγράμματος, καθώς από εδώ και στο εξής θα υπάρχει λιγότερος χρόνος να αφιερωθεί στην Ελλάδα», επισήμανε Ευρωπαίος αξιωματούχος, σε συζήτηση με Έλληνες δημοσιογράφους.
Σε σχετική ερώτηση της «Ναυτεμπορικής», ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι θεσμοί ανησυχούν για τον αντίκτυπο των φόρων στην πραγματική οικονομία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι όφειλαν να σεβαστούν «τις προτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για πολιτικές αναδιανομής».
Ερωτηθείς για τη δεύτερη αξιολόγηση, τόνισε πως ότι οι θεσμοί είναι ανοιχτοί στις προτάσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στα εργασιακά, ωστόσο, «αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στο μοντέλο πριν από την κρίση», όπου παρ' όλους τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, καταγράφονταν υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: