Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Από τις Ακαδημίες του Μ.Α. Πέλλας στα τελικά δοκιμαστικά του Ρέντη για τον Ολυμπιακό ο Νίκος Πιτσάρης

Με μεγάλη επιτυχία και τεράστια συμμετοχή παιδιών απ’ όλη την Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία ολοκληρώθηκε το 2ήμερο(17-18 Ιουνίου) Scouting Camp της Διεύθυνσης Ακαδημίας του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. 
Περισσότερα από 250 παιδιά από την Θεσσαλονίκη, την Πέλλα, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, τις Σέρρες, την Χαλκιδική, την Φλώρινα, τα Γρεβενά, τα Γιάννινα, την Άρτα, την Κατερίνη, την Καρδίτσα και άλλες περιοχές συγκεντρώθηκαν στην αθλητική εγκατάσταση του Θόδωρου Τζιόλα στην Θεσσαλονίκη για να αξιολογηθούν από την Ακαδημία. 
Ανάμεσα σ' αυτά τα 250 και πλέον παιδιά και παιδιά της Ακαδημίας του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας. Ο Νίκος Πιτσάρης ήταν αυτός που διακρίθηκε και πέρασε με απόλυτη επιτυχία όλα τα δοκιμαστικά τέστ και επιλέχθηκε στην τελική 6άδα ταλέντων(!!!) από τη Βόρεια Ελλάδα που θα κληθεί σε λίγο καιρό στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στον Ρέντη, για να αξιολογηθεί εκ νέου στα τελικά δοκιμαστικά και να γίνουν και οι τελικές επιλογές. Και η διάκριση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αφού πρόκειται για διαδικασία δοκιμαστικών πολύ υψηλού επιπέδου, όπως δήλωσαν οι προπονητές Ακαδημίας του Ολυμπιακού!
Υψηλή διάκριση, μεγάλη χαρά και προσμονή για το Νίκο, τιμή κα υπερηφάνεια για την Πέλλα και τον Μέγα Αλέξανδρο, που ένα ακόμη δικό του παιδί θα έχει την δική του ευκαιρία για ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό άλμα, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι με ταλέντο, δουλειά, διάθεση και αγάπη για το ποδόσφαιρο, οι Ακαδημίες της Πέλλας δεν υστερούν σχεδόν πουθενά σε ταλέντα και επιλογές, από καμιά άλλη πολυδιαφημιζόμενη Ποδοσφαιρική Ακαδημία ή Κλάμπ που συνήθως επιλέγουν γονείς ξοδεύοντας πολύ περισσότερο χρόνο, κόπο και χρήμα. Επίσης αποδεικνύετα περίτρανα ότι κανείς ικανός και ταλαντούχος δεν μένει αναξιοποίητος έχοντας τις ευκαιρίες του για να διεκδικήσει το όνειρό του.
Ο Διευθυντής της Ακαδημίας Θόδωρος Ελευθεριάδης μαζί με τον επικεφαλής scouting Γιώργο Αμανατίδη και τους προπονητές Δημήτρη Μαυρογενίδη, Σωκράτη Κοψαχείλη, Τάσο Θέο, Φώτη Παπαπαναγή και με την βοήθεια των προπονητών της σχολής Ολυμπακού Θεσσαλονίκης και του Τεχνικού Διευθυντή της Γιάννη Γούναρη αξιολόγησαν όλα τα παιδιά διαπιστώνοντας ότι υπάρχει πολύ ταλέντο. Τα παιδιά που ήταν γεννημένα από το 2001 έως το 2006 χωρίστηκαν σε γκρουπ και πέρασαν από πολλά τεστ για να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα οι προπονητές.
Οι προπονητές της Ακαδημίας και ο Διευθυντής Δικτύου Σχολών Βασίλης Νάνος μίλησαν και στους γονείς για την όλη διαδικασία και τους ευχαρίστησαν που δείχνουν εμπιστοσύνη στον Ολυμπιακό. Τα δοκιμαστικά διεξάγονται σε συνεργασία με την Σχολή Θεσσαλονίκης η οποία με επικεφαλής τον Κώστα Κωνσταντινίδη έδειξε πως δουλεύει σε υψηλό επίπεδο. 
Μαυρογενίδης: "Αγκαλιάζουμε όλα τα παιδιά της Ελλάδος" 
Ο προπονητής της Ακαδημίας και παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού και του Άρη Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μαυρογενίδης τόνισε μετά από την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας: "Το επίπεδο ήταν πολύ ικανοποιητικό. Είδαμε πολλά παιδιά που έχουν ταλέντο και αξίζουν. Αξιολογήσαμε όλες τις ηλικίες και έχουμε μια βάση δεδομένων για πολλά παιδιά που θα παρακολουθούμε συνεχώς. Είναι μεγάλη χαρά και είναι υποχρέωση του Ολυμπιακού ν' αγκαλιάσει τα παιδιά όλης της Ελλάδος. Ανεξάρτητα από τα αγωνιστικά κομμάτια δείχνουμε και το κοινωνικό μας πρόσωπο. Ο Ολυμπιακός είναι για όλους". 
Παπαπαναγής: "Πολύ υψηλό επίπεδο"
Ο τεχνικός της Ακαδημίας Φώτης Παπαπαναγής σημείωσε: "Ειλικρινά είμαι συγκινημένος από την εικόνα που είδαμε σήμερα. Τόσα πολλά παιδιά από όλη τη Βόρεια Ελλάδα ήρθαν στον Ολυμπιακό για να τα αξιολογήσουμε. Η διαδικασία αλλά και τα παιδιά ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν το πιο επιτυχημένο camp σ' όλα τα επίπεδα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το καλό του ποδοσφαίρου μας και του Ολυμπιακού". 
Κοψαχείλης: "Τεράστια συμμετοχή"
Ο προπονητής τερματοφυλάκων και παλιός άσος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κοψαχείλης τόνισε: "Στόχος μας είναι ν' αγκαλιάσουμε και τη Βόρεια Ελλάδα. Είδαμε τεράστια συμμετοχή και αυτό μας ικανοποιεί. Στο κομμάτι μου στους τερματοφύλακες είδαμε παιδιά με ταλέντο και με θέληση να πετύχουν και να συνεχίσουν στο ποδόσφαιρο. Σε πρώτη φάση τα είδαμε, τα καταγράψαμε, τα αξιολογήσαμε και θα συνεχίσουμε να τα παρακολουθούμε. Κάποια παιδιά είμαι σίγουρος θα συνεχίσουν". 
Θέος: "Η Μακεδονία έχει ταλέντο" 
Ο Τάσος Θέος που είναι προπονητής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και παλαιότερα του Άρη Θεσσαλονίκης είπε: "Είναι μεγάλη μας χαρά που είμαστε στη Θεσσαλονίκη. Μια πόλη με μεγάλη παράδοση στο ποδόσφαιρο που έχει να δώσει ακόμη περισσότερα. Ο Ολυμπιακός ήρθε εδώ για να δει τα ταλέντα της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης και της Ηπείρου και οφείλω να ομολογήσω πως είδαμε και σημειώσαμε πολλά παιδιά που αξίζουν. Εμείς τα είδαμε και θα τα βοηθήσουμε να κάνουν όνειρα αλλά όλα είναι στο δικό τους χέρι. Αυτό που λέμε συνεχώς στην Ακαδημία είναι δουλειά και πάλι δουλειά. Αυτό είναι το μυστικό". 

Με πληροφορίες από το akadimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: