Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Άλαν Γκρίνσπαν: Μετά το Brexit, η Ελλάδα δεν θα μείνει για πολύ στο ευρώ

Ο πρώην διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ(FED), Άλαν Γκρίνσπαν έκανε μία εκτίμηση το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit μάλλον δυσοίωνη.
Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Άλαν Γκρίνσπαν δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας -και όχι μόνο- μετά το Brexit
Ο πρώην διοικητής της FED ανέφερε πως το Brexit είναι απλά η «κορυφή του παγόβουνου», ενώ τόνισε πως «αυτή είναι η χειρότερη περίοδος που μπορώ να θυμηθώ από όσο θυμάμαι».
«Δεν υπάρχει τίποτα ανάλογο, συμπεριλαμβανομένης και της κρίσης στις 19 Οκτωβρίου του 1987, όταν ο Dow Jones σημείωσε πτώση ρεκόρ 23%. Τότε νόμιζα πως αυτός ήταν ο πάτος όλων των δυνητικών προβλημάτων» σημείωσε.
Ειδική μνεία στην Ελλάδα
Αναφερόμενος στα προβλήματα που θα προκύψουν στην ευρωπαϊκή οικονομία, ο Άλαν Γκρίνσπαν έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Ελλάδα, η οποία «βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο και δεν πρόκειται να συνεχίσει για πολύ ακόμα στο ευρώ, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει σήμερα».
Μεταξύ άλλων ο Άλαν Γκρίνσπαν δήλωσε πως: «Η παγκόσμια οικονομία θα υποφέρει από ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Η παγκόσμια οικονομία έχει πραγματικά σοβαρό πρόβλημα. Η απόρριψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους Βρετανούς ψηφοφόρους, έχει ως αιτία της την μεγάλη επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης των πραγματικών εισοδημάτων σε όλη την Ευρώπη», εκτιμά ο Αμερικανός οικονομολόγος. Αυτό, είπε,  δημιουργεί σοβαρά πολιτικά προβλήματα που δεν είναι εύκολο να λυθούν.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: