Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Διαμαρτυρία-καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Γιαννιτσών για τις απολύσεις των 28 εργαζομένων της εταιρείας Μαρινόπουλος Α.Ε. στα Γιαννιτσά

Οι 28 εργαζόμενοι του ‘’Μαρινόπουλου’’ στα Γιαννιτσά από το πρωί της Πέμπτης 21/7/2016 βρίσκονται σε κατάσταση σοκ καθώς εν ώρα εργασίας και χωρίς καμιά σχετική ενημέρωση ήρθαν αντιμέτωποι με την δικαστική επιμελήτρια η όποια ήρθε στο κατάστημα για να εκτελέσει σχετική δικαστική απόφαση βάση της οποίας ο εκμισθωτής του καταστήματος Αβραάμ Πιστόπουλος προβαίνει σε έξωση και τους ‘’πετάξει’’ έξω από το κτίριο.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει για την εξέλιξη αυτή την Διοίκηση της Εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την οποία έχει αποκλειστική ευθύνη, αδιαφορώντας για την τύχη εργαζομένων και των οικογενειών τους, όπου μετά από λανθασμένους επιχειρηματικούς χειρισμούς οδηγεί στο κλείσιμο της επιχείρησης, κινδυνεύοντας να μείνουν στο δρόμο οι εργαζόμενοι.
Καλούμε την εταιρεία έστω και τώρα να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ξαναλειτουργήσει άμεσα το κατάστημα των Γιαννιτσών και να συνεχίσει η απασχόληση όλων των εργαζομένων συμφώνα με τους όρους των συμβάσεων εργασίας τους.
Ιδιαίτερα για την εξέλιξη στο κατάστημα των Γιαννιτσών καταγγέλλουμε και την στάση του οικοπεδούχου - ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος; στο βωμό του κέρδους θυσιάζει αβίαστα την ζωή και το μέλλον 28 οικογενειών, και αυτό διότι ενώ έλαβε μεγάλο τμήμα των οφειλόμενων ενοικίων, δε δίνει πίστωση χρόνου όπως του ζητήθηκε από την εταιρεία.
Τέλος καλούμε την κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να δοθεί λύση τώρα συνολικά στο θέμα ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ καθώς είναι φανερό ότι, κάθε ημέρα που περνά χωρίς να δίνεται λύση, τα καταστήματα καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, χωρίς προϊόντα στα ράφια, χωρίς πελάτες, χωρίς να πληρώνονται οι εργαζόμενοι.
Κάθε μέρα που περνά χωρίς να δίνεται καθαρή και συνολική λύση, το ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε ξαφνικό θάνατο όλη η εταιρεία, αφήνοντας πίσω συντρίμμια και χιλιάδες ανέργους είναι κάτι περισσότερο από ορατό. Έχει υποχρέωση να παρέμβει άμεσα προς όλους όσους εμπλέκονται και να συμβάλει αποφασιστικά με το θεσμικό της ρόλο για τη διάσωση του συνόλου της εταιρείας και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας μέσα από τη συνολική λύση της μεταβίβασης της.
Ήδη όπως φαίνεται στα Γιαννιτσά, έχει στηθεί ένα γαϊτανάκι συγκρουόμενων συμφερόντων, από Τράπεζες, ανταγωνιστές, πολυεθνικές αλυσίδες, ιδιοκτήτες ακινήτων, προμηθευτές και διάφορους άλλους, οι οποίοι θεωρούν ότι ένας κατακερματισμός και μια σαλαμοποίηση της εταιρείας θα τους ωφελήσει και ας πεταχτούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι.
Το Εργατικό Κέντρο μαζί με το τοπικό Σωματείου εργαζομένων και την συνδρομή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) , θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην εταιρεία Μαρινόπουλος, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την καταβολή των μισθών τους.
Σε κάθε περίπτωση, εμείς από την πλευρά μας, δεν θα αποδεχθούμε καμία απώλεια θέσης εργασίας και διεκδικούμε όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς εξαιρέσεις να εργαστούν με πλήρη δικαιώματα και μισθούς. σε όποιον και όποτε ανοίξει το κατάστημα των Γιαννιτσών.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: