Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

«Αυτή η εξεταστική θα γίνει κ. Τσίπρα»

Σε υψηλούς τόνους κυμάνθηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. Μιλώντας για την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «δυσάρεστη ανάμνηση» από την πρώτη περίοδο διαπραγμάτευσης (το Α' εξάμηνο του 2015) και σημείωσε ότι «αυτή άφησε βαριά τραύματα πάνω στο σώμα της Ελληνικής οικονομίας και ανεξίτηλα αποτυπώματα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αισθάνεται άβολα με αυτή τη συζήτηση τονίζοντας ότι για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός απουσιάζει από την Βουλή. 
«Μπορεί να λείπετε σήμερα από τη Βουλή κ. Τσίπρα, αλλά αυτή η εξεταστική θα γίνει» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγώντας ότι και εάν δεν ψηφιστεί η πρόταση της ΝΔ θα επανέλθει η πρόταση όταν η ΝΔ θα γίνει κυβέρνηση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι το κόστος του 1ου εξαμήνου ΣΥΡΙΖΑ είναι 86 δισ. ευρώ σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα και 100 δισ. ευρώ σύμφωνα με τον Κ. Ρέγκλινγκ.
Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, επιβλήθηκαν νέα μέτρα λιτότητας, ήρθαν τα capital controls και απαξιώθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών.
«Προφανώς υπάρχουν σημαντικές πολιτικές ευθύνες. Αλλά για να καταλογιστούν πρέπει πρώτα από όλα να μάθουμε πώς και γιατί έγινε ότι έγινε» είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι κίνητρο της ΝΔ είναι να αναδειχθεί η αλήθεια.
Κατηγόρησε, ακόμη, τον πρωθυπουργό ότι δεν είχε σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση και πως το μόνο σχέδιο ήταν η κατάληψη της εξουσίας.
Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου «παρωδία» και αναρωτήθηκε εάν το Plan B ήταν τελικά Plan A.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: