Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Τζάκρη: Η Θεσσαλονίκη κέντρο της παγκόσμιας ενημέρωσης για τη νανοτεχνολογία!

Ως την αναδυόμενη δύναμη στην Ελληνική Βιομηχανία χαρακτήρισε την νανοτεχνολογία η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρα Τζάκρη που βρέθηκε στη 13η Nanotechnology Thessaloniki.
Το συνέδριο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που σημαίνει πως η πόλη μετατρέπεται σε επίκεντρο πρωτοποριακών επιστημονικών εξελίξεων.
«Η διοργάνωση είναι ένας συνδυασμός εκδηλώσεων επιστημονικών, τεχνολογικών και επιχειρηματικών και καθιστά τη Θεσσαλονίκη το παγκόσμιο κέντρο της ενημέρωσης σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις της νανοτεχνολογίας παγκοσμίως. Η νανοτεχνολογία τέμνει κάθε πολλούς βιομηχανικούς και τεχνολογικούς τομείς, την πληροφορική, τις επικοινωνίες, το περιβάλλον, την τεχνολογία τροφίμων κ.α.» σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Τζάκρη. «Πρόκειται για την αναδυόμενη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία. Δημιουργεί μια αγορά που το 2020 αναμένεται να ανέλθει στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ κύκλο εργασιών. Η μερική της αξιοποίηση τις επόμενες δεκαετίες θα δημιουργήσει μια καινούρια δυναμική στις επιχειρήσεις» σχολίασε η υφυπουργός.
«Η Νανοτεχνολογία βελτιώνει τα χαρακτηριστικά των προϊόντων και των υπηρεσιών κάνοντάς τα καλύτερα σε ό,τι αφορά τη διάρκεια στο χρόνο και την ποιότητα. Ωστόσο η καθοριστική της επίδραση είναι ότι μειώνει σημαντικά το κόστος παραγωγής των προϊόντων και των υπηρεσιών. Αυτό είναι η καινούρια δύναμη και σε αυτή πρέπει να επενδύσουν όλες οι χώρες» συμπλήρωσε η κ. Τζάκρη. Αναφερόμενη στην νανοεπιστήμη η υφυπουργός σημείωσε ότι πρώτη δύναμη στον κλάδο είναι οι ΗΠΑ και δεύτερη έρχεται η Ιαπωνία. «Είναι ανάγκη να δικτυώνονται οι ελληνικές επιχειρήσεις για να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά της νανοτεχνολογίας» κατέληξε η κ. Τζάκρη.
Σημειώνεται πως στη 13η Nanotechnology 2016 συμμετέχουν 1000 επιστήμονες, 450 εταιρείες καινοτομίας, ιδρύματα, Πανεπιστήμια απ όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθούν 200 συναντήσεις μεταξύ ερευνητών και επιχειρήσεων. Υπάρχουν επίσης 35 εκθέτες νανοτεχνολογικών προϊόντων, 750 παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών, 13 εργαστήρια για εξειδικευμένα επιστημονικά θέματα, 6 παράλληλες δράσεις με ξεχωριστό επιχειρηματικό ενδιαφέρον και 4 τμήματα Θερινού Σχολείου ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑΝΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: