Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ «χαϊδεύει» τους αντιεξουσιαστές και κόβει το ΕΚΑΣ

Η διπλή τακτική αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Διπλή τακτική αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα εφαρμόζει η ΝΔ αφενός για να καταρρίψει το βασικό αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές, αφετέρου για να υποστηρίξει ότι από μόνη της η μνημονιακή στροφή του πρωθυπουργού δεν συνιστά και στροφή στο ρεαλισμό, πολύ δε περισσότερο δεν σημαίνει εγκατάλειψη των «ιδεοληψιών» του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο συνεχής βομβαρδισμός ανακοινώσεων κατά τη χτεσινή μέρα από τη ΝΔ για τη διαπραγμάτευση, την περικοπή του ΕΚΑΣ και την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης με αφορμή τα όσα δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος για ήττα στη διαπραγμάτευση σ’ ότι αφορά τη σταδιακή περικοπή του ΕΚΑΣ είναι ενδεικτική του πρώτου σκέλους του στόχου της ΝΔ να πλήξει την αξιοπιστία του πρωθυπουργού.
Από την άλλη μεριά και έχοντας θέσει ψηλά στην ιεράρχηση της ατζέντας της το «νόμος και τάξη» η ΝΔ επανέρχεται καθημερινά στα θέματα των καταλήψεων από τους αντιεξουσιαστές και επιχειρεί να φέρει στην επιφάνεια τις αντικρουόμενες απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη διάσταση που υπάρχει ανάμεσα στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου για τα θέματα της δημόσιας τάξης.
Μάλιστα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε τον κ. Τσίπρα «επιτέλους να πάρει θέση» κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για «χάδια στους αντιεξουσιαστές» με αποτέλεσμα τη «διαρκή αποθράσυνσή τους».

Θοδωρής Λαπαναΐτης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: