Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Μήνυμα του Προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας για την Τρίτη Ηλικία

«Ο σεβασμός και η φροντίδα στους ηλικιωμένους, αποτελούν πραγματικό δείγμα πολιτισμού της κοινωνίας μας»
Τιμούμε την Τρίτη Ηλικία, τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, όχι μόνο σήμερα αλλά όλες τις ημέρες του έτους. Όμως, η 1η Οκτωβρίου είναι μια μέρα αφιερωμένη από τον Ο.Η.Ε στην Τρίτη Ηλικία, στους συνανθρώπους μας που αποτελούν κεφάλαιο δύναμης για την ελληνική κοινωνία, αφού έχουν βιώσει μοναδικές εμπειρίες και διαθέτουν πλούσια αποθέματα ανθρωπιάς και αγάπης.
Τιμούμε την προσφορά των ανθρώπων που μεγάλωσαν τις νέες γενιές, που έδωσαν με γενναιότητα μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, το δικό τους αγώνα για τη ζωή και την πρόοδο και τον κέρδισαν. Άλλωστε, κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά ότι, ο σεβασμός και η φροντίδα που προσφέρει μία κοινωνία σε όλα τα ηλικιωμένα μέλη της, αποτελούν πραγματικό δείγμα του πολιτισμού της.
Ο Δήμος Πέλλας και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., μέσα από μία πάγια μέριμνα, έχοντας επίγνωση των ευθυνών τους και μέσω κοινωνικών πολιτικών, προσπαθούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Συνεχίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υλοποίηση των προγραμμάτων ΄΄Βοήθεια Στο Σπίτι΄΄ όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας, που στόχο έχουν, εκτός των άλλων, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων στο σπίτι με νοσηλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Πρόκειται για προγράμματα κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν καταγραφεί χιλιάδες περιστατικά κι έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών του Δήμου Πέλλας.
Εξάλλου, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι οι άνθρωποι της λεγόμενης Τρίτης Ηλικίας, είναι το δικό μας παρελθόν και το δικό μας μέλλον.
Είναι εκείνοι, με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες χαρές και τους ευχαριστούμε για αυτό…

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.
Φάκκας Απόστολος

Δεν υπάρχουν σχόλια: